Konsten att smaksätta te

Hej bästa tevän!

Tack för att du besöker oss. Vi har för tillfället stängt så det går inte att handla på sajten.
Vi jobbar för att hitta en snar lösning, tack för ditt tålamod och varmt välkommen åter!

Om du vill beställa Mighty Leaf's teer, välkommen att kontakta våra kollegor i UK som gärna skickar till Skandinavien. Se länken nedan, deras mailadress är: customerservice@mightyleaftea.co.uk www.mightyleafteas.co.uk

 

Företagets historia | Vår magiska portionspåse | Te i lösvikt | Från planta till kopp | Verksamhetsidé | Miljö | Konsten att smaksätta te


Att skapa nya blandningar med te på hela blad som tilltalar smaken, doften och ögat hos våra kunder är både en vetenskap och en konstform. Mighty Leaf Tea´s rykte som en av världens mest framstående leverantör av premium te hänger samman med företagets förmåga att gång på gång utveckla smaker och blandningar som uppskattas av kunder över hela världen, dvs att skapa sk "signature blends". Nedan är en kort beskrivning av hur arbetet går till. 

Steg 1: Premium te på hela blad 

Mighty Leaf utgår alltid från te på hela blad som köps in från de finaste plantagen och de bästa regionerna i världen. Teet provas (koppas) noggrant för att säkerställa att aromer, fräschör, bladens utseende, dryckens färg, teets smak är konsistent och uppfyller våra kvalitetskrav. Precis som vin beror teets kvalitet på plantagets geografiska placering, klimatet, höjden över havet och hur teet skördats och hanterats efter tillverkning. Alla dessa faktorer utvärderas när Mighty Leaf provar och väljer ut tesorter att arbeta med.
 

Steg 2: Örter, frukter, blomster och kryddor av finaste kvalitet 

Mighty Leaf sätter en ära i att köpa in smaksättare från de platser i världen som är kända för den bästa kvaliteten. Detta beror i sin tur på att platsen har en lång tradition och de främsta förutsättningarna för just denna odling. Så vare sig det handlar om kamomillblomster från Egypten, pepparmynta från Atlasbergen i Marocco genomgår dessa produkter samma stränga provning och utvärdering som teet.
 

Steg 3: Att skapa blandningen 

För att skapa en blandning som blir en favorit hos våra kunder gäller det att ha känsla för smak, doft, färg och form. Det är som att skapa en riktigt god maträtt eller dessert, att få till den där perfekta kryddningen och smaken som blir till en favorit bland gäster eller familj. För att kunna göra teblandningen på ett professionellt sätt gäller det att ha målet i sikte, veta vilken sorts te man vill uppnå samt förstå hur olika smaker, dofter och hälsoeffekter förstärker och harmonierar med varandra. 
 
Välkommen att kontakta oss om du har frågor:
 
Mighty Leaf Tea
Analysvägen 5
435 33 Mölnlycke
info@mightyleaf.se

Mighty Leaf

Mighty Leaf Tea skapades med syftet återuppväcka traditionen att dricka te, göra den lättillgänglig för dagens moderna människor genom att erbjuda och utveckla teprodukter, banbrytande beträffande kvalitet och innovation.

Kontakta oss

info@mightyleaf.se

Twitter

Facebook