Vitt Te

Hej bästa tevän!

Tack för att du besöker oss. Vi har för tillfället stängt så det går inte att handla på sajten.
Vi jobbar för att hitta en snar lösning, tack för ditt tålamod och varmt välkommen åter!

Om du vill beställa Mighty Leaf's teer, välkommen att kontakta våra kollegor i UK som gärna skickar till Skandinavien. Se länken nedan, deras mailadress är: customerservice@mightyleaftea.co.uk www.mightyleafteas.co.uk

 

 

White Orchard

White Orchard

Från 82kr

Från Fujian provinsen i Kina kommer detta fina och milda vita te som på Kinesiska hete.....

Vitt Te

Våra vita teer har en rund och finstämd smak och vitt te uppvisar ingen gräsighet som gröna teer. Det innebär att om du är känslig för tanniner kan vitt te passa din smakprofil bättre. Vitt te plockas varsamt och processas mycket lite, det består av de spädaste bladen som omger den ännu inte fullt utslagna knoppen (eller enbart knoppar som i teet White Hair Silver Needle). Efter den varsamma skörden lufttorkas teet utomhus (traditionell metod) eller inomhus (modernare metod) då det oxiderar lätt, upp till ca 10% maximum.

I vissa kulturer dricks det vita teet i champagne glas för att accentuera deras höga kvalitet och finstämda smak. Att göra en drink med champagne eller cava och iste på vitt te blir en uppfriskande dryck med lite lägre alkoholhalt. White Orchard är lätt smaksatt med melon och persika. I lösvikt finns även det fina vita teet Organic White Peony som är helt utan smaksättning. Vitt te representerar i den traditionella kinesiska medicinen elementet vatten. Det innebär att det är ett mycket lämpligt te att njuta under senvintern och våren då vi och naturen behöver mycket vatten för att må bra och kunna "slå ut i full blom" när värmen och sommaren kommer. 

Mighty Leaf

Mighty Leaf Tea skapades med syftet återuppväcka traditionen att dricka te, göra den lättillgänglig för dagens moderna människor genom att erbjuda och utveckla teprodukter, banbrytande beträffande kvalitet och innovation.

Kontakta oss

info@mightyleaf.se

Twitter

Facebook