Rooibos Renewal

Hej bästa tevän!

Tack för att du besöker oss. Vi har för tillfället stängt så det går inte att handla på sajten.
Vi jobbar för att hitta en snar lösning, tack för ditt tålamod och varmt välkommen åter!

Om du vill beställa Mighty Leaf's teer, välkommen att kontakta våra kollegor i UK som gärna skickar till Skandinavien. Se länken nedan, deras mailadress är: customerservice@mightyleaftea.co.uk www.mightyleafteas.co.uk

 

Pris Antal

100 g i lösvikt

Artikelnummer: Rooibos Renewal 100 g i lösvikt
Tillgänglighet: Out Of Stock
87kr
Ex. moms: 78kr
Slut

Inte betygsatt
Skriv en recension

Beskrivning

Rooibos Renewal ett mycket välsmakande och milt örtte med frisk citrus och honungssmak. Detta är ett av Mighty Leaf’s mest uppskattade Spa & Wellnesste och det innehåller grön, icke oxiderad rooibos, röd malva, ros och apelsin.

Rooibos Renewal är ett te för alla som vill må bra och piggna till. Den gröna rooibosen är icke oxiderad vilket gör att den anses ännu mer hälsosam än den (oxiderade) röda rooibosen. Jämför med oxiderat svart te och icke oxiderat grönt te.

Rooibos Renewal finns i lösvikt i förpackning om 100 g och uppåt och säljs i aroma och smakbevarande påsar med zip lock. 

Innehåll
Grön rooibos, dvs. icke oxiderad rooibos (aspalanthus linearis), malva (malva sylvestris), rosenknoppar (rosa damascena), apelsin (citrus sinensis), naturliga smakaromer.

Rooibos (Aspalanthus linearis)
Rooibos (uttalas roy-bos vilket betyder ”röd buske” på afrikanska) är en växt som härstammar från den vackra Cedarberg regionen i Sydafrika. Rooibosbuskens fina nålliknande blad, används till te (fastän det inte är framställt från teväxten Camellia Sinensis kallar vi det te). Grön Rooibos är helt utan koffein och rostas endast lätt efter skörden, vilket bevarar näringsämnena bättre än i den röda rooibosen som är oxiderad (oxidering sker naturligt i bladen och avstannar när de upphettas efter skörden).  Rooibos ger en mycket god och vackert rubinröd dryck, vilket säkert har bidragit till dess popularitet vid sidan om dess positiva hälsoeffekter.

Malva (Malva sylvestris)
Släktnamnet Malva kommer av grekiskans malakhe som betyder göra mjuk vilket kan syfta på dess mjukgörande effekt som läkeväxt eller dess mjuka behåring. Nya, späda malvablad kan användas som sallad. Malva har använts mycket länge både som mat och som läkeört.

Historia
Rooibos har sitt ursprung från Sydafrikas västra kapprovins och har odlats och druckits mycket länge i dessa delar av världen. Man upptäckte tidigt att Rooibos hade helande egenskaper. 1772 upptäckte den svenske botanisten Carl Peter Thunberg att människor i södra Afrika (khoisan folket) använde sig av rooibosplantan på olika sätt, bland annat som dryck.  Det var Thunberg som spred kunskapen om rooibos till Europa och gav den dess latinska namn. Men det skulle dröja ända tills 1904 för Rooibos att få en sitt stora genombrott. Då började Benjamin Ginsburg, som hade emigrerat från Ryssland till USA, att marknadsföra drycken som ett hälsosamt och gott alternativ till te.

Idag är Rooibos ett av världens mest uppskattade örtteer, bla tack vare den goda smaken.

Användning
Drick Rooibos Renewal närhelst du vill ha en god och koffeinfri dryck. Passar från tidig morgon till sen kväll. Prova gärna till iste, helt naturligt gott och uppfriskande! Passar även utmärkt till finare desserter, gärna sådana som innehåller frukt.

Bryggning
Att tillaga en riktigt god kopp te erbjuder en stunds njutning och avkoppling. Var uppmärksam på hur du med enkla, traditionella medel tillreder en perfekt kopp och njut av en stunds lugn och befrielse som ett riktigt gott te erbjuder.

Vatten
Vattnets kvalitet påverkar givetvis teets smak. Ju renare och godare vatten du kan använda till ditt te desto bättre. Om du har tillgång till filtrerat vatten är det utmärkt och bättre än kranvatten. Starta alltid med kallt friskt vatten och koka upp ditt vatten endast en gång.

Värme
1) Värm vattnet till 100 grader C.
2). Under tiden vattnet kokar upp, värm kannan och kopparna genom att hälla varmt vatten i dem. Häll sedan ur vattnet innan bryggning/servering. En varm tekanna kommer bevara temperaturen längre vilket borgar för ett godare te.

Te på hela teblad
Använd en rågad msk örtte till 5 dl te

Bryggtid
Häll det heta vattnet över örtteet. Tag tiden och låt teet dra ca 6-8 minuter (eller längre) beroende på din personliga smak. Se hur örterna expanderar och utvecklas och avger sin smak och doft.

Njut
Drick ditt te och upptäck hur gott ett riktigt fint, välbalanserat te smakar, helt naturligt. Detta är förtrollningen med det mäktiga lilla bladet - the Mighty Leaf.

Koffeinnivå
Naturligt koffeinfritt

Karaktär
Bladen
Örter och Frukt, Grön Rooibos (icke oxiderad), rosenknoppar, apelsin, malva, naturliga smakaromer

Doft
Fruktigt, behagligt söt

Färg
Djupröd

Smak
Fruktigt, uppfriskande med honungstoner

Ursprung
USA och Sydafrika

Klicka här för att läsa artiklar om våra ört- och fruktteer
,

 

Recensioner (0)

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!

Dålig            Utmärkt


Fortsätt

Mighty Leaf

Mighty Leaf Tea skapades med syftet återuppväcka traditionen att dricka te, göra den lättillgänglig för dagens moderna människor genom att erbjuda och utveckla teprodukter, banbrytande beträffande kvalitet och innovation.

Kontakta oss

info@mightyleaf.se

Twitter

Facebook