Organic Emerald Matcha

Hej bästa tevän!

Tack för att du besöker oss. Vi har för tillfället stängt så det går inte att handla på sajten.
Vi jobbar för att hitta en snar lösning, tack för ditt tålamod och varmt välkommen åter!

Om du vill beställa Mighty Leaf's teer, välkommen att kontakta våra kollegor i UK som gärna skickar till Skandinavien. Se länken nedan, deras mailadress är: customerservice@mightyleaftea.co.uk www.mightyleafteas.co.uk

 

Pris Antal

15 tea pouches in cello wrap NatureFlex

Artikelnummer: Organic Emerald Matcha 15 portionspåsar i cellofan NatureFlex
Tillgänglighet: 6
82kr
Ex. moms: 73kr
Beställ

100 portionspåsar i folieomslag

Artikelnummer: Organic Emerald Matcha 100 portionspåsar i folieomslag
Tillgänglighet: 5
469kr
Ex. moms: 419kr
Beställ

Inte betygsatt
Skriv en recension

Beskrivning

Organic Emerald Matcha är ett mycket elegant grönt te, bekvämt i en påse så du kan ha med detta fina te i väskan.
 
Sencha (blad te) och Matcha (pder, malt te) är båda riktiga klassisker på den Japanska tescenen. Att de blandas och används tillsammmans är dock en modern företeelse, och det är ett modernt sätt att kunna njuta av full grön tesmak utan att behöva vispa upp matchan till en skummande dryck. Båda dessa teer har odlats ekologiskt i Kagoshima prefecture, som ligger längst ner i södra delen av Japans övärld. Detta är den tredje största teregionen i landet.  Organic Emerald matcha ger en rund kopp grönt te, med medium kropp och den karakteristiskt, eleganta havs/mineral/gräsiga karaktären som Jappanska gröna tesorter ofta uppvisar. Kombinera detta te med Asiatisk, helst Japansk mat och bakverk.  
 
Ingredienser: Ekologiska grön Sencha och ekologisk matcha

Organic Sencha smakar friskt av "hav" och passar utmärkt till fiskrätter och är ett "måste" till sushi. Det är ett ekologiskt odlat och klassiskt grönt te från Japan som dricks dagligen och motsvarar ca 2/3 delar av landets totala tekonsumption. Klargröna, platta blad, stilren smak, lite söt och algliknande karaktär gör detta till en utmärkt introduktion till Japans gröna tevärld. Här har Senchan pudrats med matcha och blivit ett nytt och fräscht tealternativ. Detta te kan drickas varmt under de kalla månaderna på året och som iste under sommarmånaderna. Organic Emerald Matcha kan bryggas två gånger, förläng bryggtiden ett par minuter andra bryggningen. 


Olika sorters te från en växt
Både svart och grönt te framställs av samma planta, Camellia Sinensis. Men slutprodukten skiljer sig mycket åt beträffande utseende, smak och koffeinnivå. Detta beror bland annat på hur tebladen behandlas efter skörden och graden av oxidering som tebladen utsätts för. Grönt te oxideras inte utan ångas eller rostas direkt efter skörden för att oxideringen inte skall starta. Organic Sencha och organic matccha ångas. 

Historia
En buddistmunk sägs ha tagit med sig tefrön från Kina till Japan på 1100 talet och börjat odla te i Japan vid det kloster där han levde. Vid denna tid var influenserna från Kina mycket stora i hela det asiatiska området. Munken studerade i Kina och kom då i kontakt med kinesernas vana att framställa och dricka grönt te.
Andra munkar i Japan lärde sig hur teodlingen gick till och små teplantage började växa upp kring landets kloster. På grund av att klostren ofta låg isolerade dröjde det fram till 1200 talet innan teet spreds i vidare kretsar.

Vid denna tid dracks allt te i pulverform genom att bladen maldes till ett fint pulver som vispades upp i hett vatten, precis som man gör än idag med grönt matcha pulver. Det var långt senare, på 1600 talet, som man bryggde te som vi är vana vid idag, genom att lägga teblad i hett vatten. Redan vid 1200 talet lades alltså grunden för den japanska teceremonin "Cha-No-Yu" där finmalet, grönt matcha te används.

På 1700 talet uppfann en tehandlare i Uji, Kyoto en japansk metod för att ånga och torka tebladen. Metoden blev känd som Sen-cha. Och att dricka Sencha dagligen är en tradition som lever än idag. Ceremonin som hedrar sencha teet heter Senchado.

Användning
Organic Emerald Matcha är ett idealiskt grönt te att dricka varje dag. Det passar utmärkt till sushi eller annan japansk mat med färsk fisk. 

Bryggning
Att tillaga en riktigt god kopp te erbjuder en stunds njutning och avkoppling. Var uppmärksam på hur du med enkla, traditionella medel tillreder en perfekt kopp och njut av en stunds befrielse och lugn som riktigt gott te erbjuder.

Vatten
Vattnets kvalitet påverkar givetvis teets smak. Ju renare och godare vatten du kan använda till ditt te- desto bättre. Om du har tillgång till filtrerat vatten är det utmärkt och bättre än kranvatten. Låt inte vattnet stå och koka, det resulterar i ett platt te.

Värme
1) Värm vattnet till ca 75-80 grader C. 2). Under tiden vattnet blir varmt, värm kannan och kopparna genom att hälla varmt vatten i dem. Häll sedan ur vattnet innan bryggning/servering. En varm tekanna kommer bevara temperaturen längre vilket borgar för ett godare te.

Te på hela teblad
Använd en portionspåse till 5 dl te. Du kan brygga på samma teblad två gånger.Öka bryggtiden andra gången.

Bryggtid
Häll det heta vattnet över teet. Tag tiden och låt teet dra ca 2.5-3 minuter beroende på din personliga smak. Se hur teet expanderar och utvecklas och avger sin smak och doft.

Njut
Drick ditt te och upptäck hur gott ett riktigt fint, välbalanserat te smakar, helt naturligt. Detta är förtrollningen med det mäktiga bladet - the Mighty Leaf.

Koffeinnivå
Medium koffeinnivå

Karaktär
Bladen
Platta, gröna blad pudrade med matcha tepuder

Doft
Frisk, ”hav och alger”

Färg
Ljust grön-gul färg

Smak
Lätt, söt smak av hav och mineral, elegant.

Ursprung
Japan

 

Klicka här för att läsa artiklar om våra vita och gröna teer

 
 
 
 

Recensioner (0)

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!

Dålig            Utmärkt


Fortsätt

Taggar:

Mighty Leaf

Mighty Leaf Tea skapades med syftet återuppväcka traditionen att dricka te, göra den lättillgänglig för dagens moderna människor genom att erbjuda och utveckla teprodukter, banbrytande beträffande kvalitet och innovation.

Kontakta oss

info@mightyleaf.se

Twitter

Facebook