Ceylon Kenilworth

Hej bästa tevän!

Tack för att du besöker oss. Vi har för tillfället stängt så det går inte att handla på sajten.
Vi jobbar för att hitta en snar lösning, tack för ditt tålamod och varmt välkommen åter!

Om du vill beställa Mighty Leaf's teer, välkommen att kontakta våra kollegor i UK som gärna skickar till Skandinavien. Se länken nedan, deras mailadress är: customerservice@mightyleaftea.co.uk www.mightyleafteas.co.uk

 

Pris Antal

100 g i lösvikt

Artikelnummer: Ceylon Kenilworth 100 g te i lösvikt
Tillgänglighet: 3
65kr
Ex. moms: 58kr
Beställ

Inte betygsatt
Skriv en recension

Beskrivning

Detta fina svarta te har odlats på hög höjd (1200 m ö.h) på det välkända plantaget Kenilworth Estate, beläget i Nuwara Eliya regionen i staden Ginigathena på de västra höglänta delarna av ön Sri Lanka (tidigare Ceylon). Detta är ett klassiskt och elegant Ceylon te, mycket uppskattat för sin runda, krämiga smak och lätt sötaktiga arom. Teet har en vackert rödbrun färg och en mjuk, behaglig och rund smak.

Ceylon Kenilworth finns i lösvikt i förpackning om 100 g och uppåt.


Innehåll
Lankesiskt, höghöjdsodlat, svart te

Hälsoeffekter
Svart te är en naturlig källa till en grupp av antioxidanter som finns i växter och benämns polyfenoler. Dessa ämnen hjälper kroppen att bekämpa s.k. fria radikaler. Forskning har visat att fria radikaler är ämnen som kan orsaka cellskador och kanske bidra till att sjukdomar förvärras och till åldrande i förtid. Att dricka te med höga nivåer av antioxidanter kan vara ett sätt att måna om sin hälsa och hjälpa kroppen att behålla en hög motståndskraft.
Andra hälsoeffekter av svart te anses vara sänkta kolesterolnivåer, stärkt immunsystem och en stärkande effekt på ben och tänder. Svart te innehåller spår av magnesium, mangan, kalium, kalcium, fluor samt vitamin C och K.

Historia
Lankesiska teer odlas på ön Sri Lanka, belägen sydost om Indien. Tidigare hette landet Ceylon, och därför har namnet blivit kvar som beteckning för teerna härifrån. Sri Lanka producerade endast kaffe, frukt, gummi och kryddor fram till mitten av 1800 talet. På 1860 talet drabbades kaffeplantagen av svampangrepp som ödelade kaffeproduktionen. Britterna ställde då om produktionen till te, vilket med tiden har blivit en stor framgång för hela landet.

De finaste svarta lankesiska teerna odlas på hög höjd (över 1200 m ö.h.) på öns bergsområden där de växer till sig långsamt. De är kända som världens renaste och mest eleganta svarta tesorter. Utmärkande för dem är perfekt balans, gyllenröd-brun färg och en rik blandning av nyanserade dofter och smaker. Dessa eleganta teer passar utmärkt till finare mat, och tebjudningar och är ett givet val på ”Afternoon Tea”.

Användning
Ett te som kan drickas som det är eller kombineras med frukost, brunch med elegantare, lättare rätter t.ex. kyckling, sallader och medium lagrade ostar. Passar utmärkt på tebjudningar ihop med snittar, scones och läckra bakverk.

Bryggning
Att tillaga en riktigt god kopp te erbjuder en stunds njutning och avkoppling. Var uppmärksam på hur du med enkla, traditionella medel tillreder en perfekt kopp och njut av en stunds lugn och befrielse som ett riktigt gott te erbjuder. Låt oss vägleda dig och ge dig några enkla tips så du kan bli en riktig tenjutare.

Vatten
Vattnets kvalitet påverkar givetvis teets smak. Ju renare och godare vatten du kan använda till ditt te desto bättre. Om du har tillgång till filtrerat vatten är det utmärkt och bättre än kranvatten. Låt inte vattnet stå och koka, det resulterar i ett platt te.

Värme
1) Värm vattnet till 100 grader C och låt det lugna sig. 2). Under tiden vattnet kokar upp, värm kannan och kopparna genom att hälla varmt vatten i dem. Häll sedan ur vattnet före bryggning/servering. En varm tekanna kommer bevara temperaturen längre vilket borgar för ett godare te.

Te på hela teblad
En msk hela teblad räcker till 5 dl te

Bryggtid
Häll det heta vattnet över teet. Tag tiden och låt teet dra 3.5 minuter, eller beroende på din personliga smak. Se hur teet expanderar och utvecklas och avger sin smak och doft.

Njut
Drick ditt te och upptäck hur gott ett riktigt fint, välbalanserat te smakar, helt naturligt. Detta är förtrollningen med ”det mäktiga bladet” Mighty Leaf.

Koffeinnivå
Mycket koffein, dvs. ca 40 mg per servering.

Karaktär
Bladen
Vridna svarta blad och gyllene knoppar
Doft
Komplex, med lätt sötma
Färg
Vackert rödbrun
Smak
Medium till fyllig och rund, mjuk och med honungstoner.
Ursprung
Sri Lanka, Kenilworth Estate

Recensioner (0)

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!

Dålig            Utmärkt


Fortsätt

Mighty Leaf

Mighty Leaf Tea skapades med syftet återuppväcka traditionen att dricka te, göra den lättillgänglig för dagens moderna människor genom att erbjuda och utveckla teprodukter, banbrytande beträffande kvalitet och innovation.

Kontakta oss

info@mightyleaf.se

Twitter

Facebook