Organic Jasmine Downy Pearls

Hej bästa tevän!

Tack för att du besöker oss. Vi har för tillfället stängt så det går inte att handla på sajten.
Vi jobbar för att hitta en snar lösning, tack för ditt tålamod och varmt välkommen åter!

Om du vill beställa Mighty Leaf's teer, välkommen att kontakta våra kollegor i UK som gärna skickar till Skandinavien. Se länken nedan, deras mailadress är: customerservice@mightyleaftea.co.uk www.mightyleafteas.co.uk

 

Pris Antal

100 g i lösvikt

Artikelnummer: Organic Jasmine Downy Pearls 100 g i lösvikt
Tillgänglighet: 15
196kr
Ex. moms: 175kr
Beställ

Beskrivning

Organic Jasmine Downy Pearls framställs av de finaste, späda gröna, ekologiskt odlade tebladen och knopparna som plockas på våren. Efter skörden ångas tebladen mycket lätt varefter de handrullas till eleganta små pärlor (zhu cha på Kinesiska).
De små pärlorna får sin utsökta doft och smak av Jasminblommor, denna drottning bland blomster. Detta te är utmärkt som gåva vid högtidliga tillfällen. Pärlte anses av kineserna föra lycka med sig och ges gärna till bröllopspar eller vid andra större högtidsdagar.

Njut detta te, som bara fick erbjudas Kejsaren och hans hov under Songdynastin i Kina. Pärlorna gör att smakerna kapslas in och hållbarheten ökar. Det räcker med 7-10 pärlor i en stor kopp eller kanna (5 dl) och detta te kan du brygga flera gånger. Slå på mer vatten och öka bryggtiden med 30 sekunder - 1 minut per bryggning.

Organc Jasmine Downy Pearls finns i lösvikt i förpackning om 100 g och uppåt.

Innehåll
Grönt te och jasminblomster, ekologiskt odlade

Olika sorters te från en växt
Både svart och grönt te framställs av samma planta, Camellia Sinensis. Men slutprodukten skiljer sig mycket åt beträffande utseende, smak och koffeinnivå. Detta beror bland annat på hur tebladen behandlas efter det att de skördats samt graden av oxidering som tebladen utsätts för. Grönt te oxideras inte utan ångas eller rostas direkt efter skörden beroende på vilket ursprung de har och vilken karaktär temästaren vill ha fram.

Jasmin (Jasminum grandiflorum, Jasminum officinale)
Jasminblomster är en mycket eftertraktad blomma i Asien, Mellanöstern och Indien. Namnet Jasmin kommer från Persians Yasmin. Jasmin används ofta till att smaksätta te. Jasminblomman skördas under dagen och förvaras svalt till natten. Under natten, då blommorna ger ifrån sig mest doft, blandas de med teet som får dra till sig doften. Teet får på så sätt smaken av jasmin. Ibland plockas blommorna bort, ibland finns de med i den slutliga produkten.

Historia
Grönt te har druckits av kineser och japaner sedan “urminnes tider”. Med åren har tedrickandet, bland annat av grönt Matcha te i Japan, utvecklats till en konstform. Att dricka smaksatt grönt te har också en lång tradition både i Kina och i Japan.

Kineserna började smaksätta te under Songdynastin (960 – 1279) genom att blanda teet med nyplockade blomster som jasmin, rosor, gardenia, krysantemum, lotus etc. Idag lagras grönt te, som skall smaksättas med jasmin, efter skörden i väntan på att jasminblommorna skall slå ut. Därefter förvaras teet med jasminblommorna, som främst avger sin doft under natten. I vissa fall tas blommorna bort, och i vissa fall får de vara kvar, mest som dekoration. Ju fler gånger som denna procedur upprepas desto mer smak och doft tar teet upp och desto mer dyrbart blir det.

Användning
Detta är ett utsökt och mycket lättdrucket te som kan avnjutas närsomhelst under dagen. Passar att avnjutas som det är, eller till kinesiska rätter som Dim Sum och dumplings. Zhu Cha blir en uppskattad gåva vid högtidliga tillfällen. Det räcker med några få pärlor i en kopp för att få ett utsökt te. Det gör Jasmine Downy Pearls mycket drygt.

Bryggning
Att tillaga en riktigt god kopp te erbjuder en stunds njutning och avslappning. Med enkla, traditionella medel tillreder du en perfekt kopp.

Vatten
Vattnets kvalitet påverkar givetvis teets smak. Ju renare och godare vatten du kan använda till ditt te, desto bättre. Om du har tillgång till filtrerat eller källvatten är det utmärkt och bättre än kranvatten. Starta allltid med friskt, gott kallt vatten och låt det koka upp endast en gång.

Värme
1) Värm vattnet till 85 grader C. 2). Under tiden vattnet blir varmt, värm kannan och kopparna genom att hälla varmt vatten i dem. Häll sedan ur vattnet innan bryggning/servering. En varm tekanna kommer bevara temperaturen längre vilket borgar för ett godare te.

Te på hela teblad
Tag ca 7-10 st. Jasmine Downy Pearls till 5 dl vatten. Innan du startar bryggningen förbered teet genom att hälla det heta vattnet över det så det precis täcks, vänta ca 3 sek, slå sedan bort detta vatten och brygga som vanligt. Detta te kan du brygga flera gånger. Häll bara på mer vatten och öka bryggtiden något för varje bryggning. Du kommer se hur tebladen vecklas ut i hela sin prakt.

Bryggtid
Häll det heta vattnet över teet. Tag tiden och låt teet dra ca 3-5 minuter beroende på din personliga smak. Se hur teet expanderar och utvecklas och avger sin smak och doft.

Njut
Drick ditt te och upptäck hur gott ett riktigt fint, välbalanserat te smakar, helt naturligt. Detta är förtrollningen med det mäktiga lilla bladet, the Mighty Leaf.

Koffeinnivå
Lite koffein

Karaktär
Blad

Vita, fjuniga knoppar och gröna späda blad, tight rullade till vackra pärlor

Doft
Nyplockad Jasminblomma med honungstoner

Färg
Ljust grön, gul

Smak
Mjuk, och elegant med starka blommiga undertoner.

Ursprung
Kina

Klicka här för att läsa artiklar om våra vita och gröna teer

 

Recensioner (2)

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!

Dålig            Utmärkt


Fortsätt

Mighty Leaf

Mighty Leaf Tea skapades med syftet återuppväcka traditionen att dricka te, göra den lättillgänglig för dagens moderna människor genom att erbjuda och utveckla teprodukter, banbrytande beträffande kvalitet och innovation.

Kontakta oss

info@mightyleaf.se

Twitter

Facebook