Pu-er Te

Hej bästa tevän!

Tack för att du besöker oss. Vi har för tillfället stängt så det går inte att handla på sajten.
Vi jobbar för att hitta en snar lösning, tack för ditt tålamod och varmt välkommen åter!

Om du vill beställa Mighty Leaf's teer, välkommen att kontakta våra kollegor i UK som gärna skickar till Skandinavien. Se länken nedan, deras mailadress är: customerservice@mightyleaftea.co.uk www.mightyleafteas.co.uk

 

Ancient Trees Pu-er

Ancient Trees Pu-er

Från 168kr

Detta pu-er te produceras i Yunnan provinsen i Kina där de ursprungliga pu-er teerna odlas. Kines.....

Rose Pu-er Tuocha

Rose Pu-er Tuocha

Från 72kr

Rose pu-er Tuocha kommer från Yunnan provinsen i Kina där de ursprungliga pu-er teerna odlas. Kin.....

Pu-er Te

Vårt Ancient trees pu-er te är ett te på lösa, stora hela teblad (och ett sk shou pu-er, läs mer nedan). Teet har en komplex, jordig, mjuk och rund smakprofil som påminner om ett mycket vällagrat fint rödvin. Det är plockat på mycket gamla teträd, med stor försiktighet. Pu-er kan du lagra (inte för torrt, i mörkt och svalt utrymme, avskilt från andra dofter och smaker). Detta te kan bryggas flera gånger, och då pratar vi om bryggningar upp till 10 gånger på samma blad. Du startar med att skölja tebladen en till två gånger i 10 sekunder i hett vatten och sedan brygger du en första gång ca 25-30 sekunder. Tiden ökar du med 10 sekunder per bryggning, så många gånger du tycker det är gott. Detta är alltså inget te du snabbt brygger innan du skall rusa iväg till jobbet utan ett mycket udda te att ta fram då och då och njuta med en god bok, eller i goda vänners lag.

Pu-er uppskattas i Kina för sina hälsoeffekter, för att det befrämjar matsmältningen, sänker kolesterolhalten och det sägs underlätta viktnedgång. Pu-er är troligen det mest exotiska teer av alla de kinesiska tesorterna och tillverkningen är komplicerad. Yunnan i södra Kina är urspungsorten för pu-er teet och för tee överhuvudtaget. Det tropiska, fuktiga klimatet i området som kallas Xishihangbanna är en förutsättning för pu-er teet eftersom mikroorganismer som olika bakterier och svamparter behövs för att göra teet till pu-er, under strikt kontrollerade former.

Det vanligaste när man talar om pu-er teer är att man menar en slät, platt "tekaka" som på kinesiska heter beeng-cha. Tesmakerna inom pu-er gruppen är mycket varierande eftersom det finns allt från lösa blad till pressade stora och mindre kakor, samt att åldern på teet (hur många år det lagrats) också varierar kraftigt. För att krångla till det ytterligare delas pu-er in i grön pu-er (sheng) och svart pu-er (shou).

Mighty Leaf

Mighty Leaf Tea skapades med syftet återuppväcka traditionen att dricka te, göra den lättillgänglig för dagens moderna människor genom att erbjuda och utveckla teprodukter, banbrytande beträffande kvalitet och innovation.

Kontakta oss

info@mightyleaf.se

Twitter

Facebook