Orchid Oolong

Hej bästa tevän!

Tack för att du besöker oss. Vi har för tillfället stängt så det går inte att handla på sajten.
Vi jobbar för att hitta en snar lösning, tack för ditt tålamod och varmt välkommen åter!

Om du vill beställa Mighty Leaf's teer, välkommen att kontakta våra kollegor i UK som gärna skickar till Skandinavien. Se länken nedan, deras mailadress är: customerservice@mightyleaftea.co.uk www.mightyleafteas.co.uk

 

Pris Antal

100 g i lösvikt

Artikelnummer: Orchid Oolong 100 g i lösvikt
Tillgänglighet: 14
84kr
Ex. moms: 75kr
Beställ

Inte betygsatt
Skriv en recension

Beskrivning

Orchid Oolong kommer från Guangdong provinsen i Kina, och är odlat på det berömda Phoenixberget. Orchid Oolong är ett smaksatt och finstämt oolong te, med blommig smak och lätt, angenäm eftersmak av kokos. Naturlig kokosolja sprayas över tebladen innan de torkas och förpackasoch chips av cocos läggs också i. Oolong teerna kan bryggas flera gånger. Denna tegrupp anses av många som den absolut främsta eftersom den förenar det bästa från svarta och de gröna tesorterna och den komplexa smaken gör att man inte tröttnar på oolongteerna. Detta fina te finns i lösvikt i förpackning om 100g och uppåt.

Klicka här för en video om Orchid Oolong te

Innehåll
Oolong te, kokos

Oolong Te
Oolong betyder översatt från kinesiskan ”blå-grön drake” (wu-long) och karaktäriseras ofta som ett mellanting mellan svart och grönt te. Oolongteerna är bara delvis oxiderade, det gör dem tyngre än de gröna teerna, men lättare än de svarta. Variationen inom denna tesort är stor – allt från mycket lätta varianter, nästan gröna till tyngre, nästan svarta. Eftersom oolongteerna rullas, till skillnad från de gröna, blir de mer hållbara eftersom smakerna kapslas in under denna process.

Det finns även lagrade oolongteer främst i Taiwan, vilket anses vara en stor delikatess. Taiwan producerar mycket fina oolongteer, liksom Kina. Oolongteerna är mycket mångsidiga, kan bryggas flera gånger och passar utmärkt som iste. De smaksätts ofta, både i Kina och Taiwan, med blommor eller frukt.

Kokosnöt (Cocos nucifera)
Växer på kokospalmen och trivs i klimat med mycket sol, regn och på sandig mark. Kokosnöten växer i grupper om 10-20 st och mognar året runt. Både kokospalmen, bladen och kokosnöten används på många olika sätt. Fruktköttet som är vitt och mycket rikt på smak används till att smaksätta drinkar, i mat, och för att framställa kokosolja.

Historia
Oolong teerna härstammar från Kina och odlas idag i Fujian och Guangdong provinserna. Även Taiwan odlar mycket fint oolongte. Taiwaneserna tog med sig kunskapen om teodling när de utvandrade från Kina. Oolongteer tillverkas oftast av bladen lite längre ner på varje gren, de sk suchongbladen som är större än toppbladen. Ordet oolong betyder “svart drake” och det finns flera legender om hur teet fått sitt namn. En legend säger att en man vid namn Wu Liang, vilket sedan blev oolong, blev distraherad av en hjort efter lång dags teskörd. När han väl kom ihåg sitt te hade det börjat oxidera och resultatet blev ett oolong te och inte ett grönt te som han hade planerat.

En annan legend menar att tebladen hos oolongteet ser ut som svarta drakar som rör sig upp och ned när man vid bryggningen häller hett vatten över dem.

Användning
Detta oolong te kommer från Guangdongprovinsen där det ofta serveras till det lokala köket med grillat kött och sötsurt fläsk.
Fungerar även till efterrätter av lite finare karaktär. Oolongteerna fungerar oftast mycket bra till lite eleganare mat och desserter. De är finstämda men med en komplex, rik smakstruktur.

Bryggning
Att tillaga en riktigt god kopp te skänker en stunds njutning. Var uppmärksam på hur du med enkla, traditionella medel tillreder en perfekt kopp och njut av en stunds befrielse och lugn som riktigt gott te erbjuder. På Mighty Leaf kallar vi detta en mångfacetterad teupplevelse. Låt oss vägleda dig att tillreda riktigt gott te så du kan bli en riktig tenjutare.

Vatten
Vattnets kvalitet påverkar givetvis teets smak. Ju renare och godare vatten du kan använda till ditt te-desto bättre. Om du har tillgång till filtrerat eller källvatten är det utmärkt och bättre än kranvatten. Låt inte vattnet stå och koka, det resulterar i ett platt te.

Värme
1) Värm vattnet till ca 85-90 grader C. 2). Under tiden vattnet blir varmt, värm kannan och kopparna genom att hälla varmt vatten i dem. Häll sedan ur vattnet innan bryggning/servering. En varm tekanna kommer bevara temperaturen längre vilket borgar för ett godare te.

Te på hela teblad
En msk Orchid Oolong räcker till minst 5 dl te. Detta te kan och skall bryggas flera gånger. Häll bara på mera vatten och öka bryggtiden.

Bryggtid
Häll det heta vattnet över teet. Tag tiden och låt teet dra ca 3-4 minuter beroende på din personliga smak. Se hur teet utvecklas och avger sin goda smak och doft.

Njut
Drick ditt te och upptäck hur gott ett riktigt fint, välbalanserat te smakar, helt naturligt. Detta är förtrollningen med Mighty Leaf Tea.

Koffeinnivå
Medium koffeinhalt

Karaktär

Bladen
Tvinnade grön-bruna blad, torkad kokos

Doft
Blommig, kokos

Färg
Rödgul

Smak
Mellanfyllig, lätt rostat / brödigt, blommigt.

Ursprung
Kina, Guangdong provinsen

Klicka här för att läsa om våra lösa teer

 

Recensioner (0)

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!

Dålig            Utmärkt


Fortsätt

Mighty Leaf

Mighty Leaf Tea skapades med syftet återuppväcka traditionen att dricka te, göra den lättillgänglig för dagens moderna människor genom att erbjuda och utveckla teprodukter, banbrytande beträffande kvalitet och innovation.

Kontakta oss

info@mightyleaf.se

Twitter

Facebook