Organic Yerba Maté

Hej bästa tevän!

Tack för att du besöker oss. Vi har för tillfället stängt så det går inte att handla på sajten.
Vi jobbar för att hitta en snar lösning, tack för ditt tålamod och varmt välkommen åter!

Om du vill beställa Mighty Leaf's teer, välkommen att kontakta våra kollegor i UK som gärna skickar till Skandinavien. Se länken nedan, deras mailadress är: customerservice@mightyleaftea.co.uk www.mightyleafteas.co.uk

 

Pris Antal

100 g i lösvikt

Artikelnummer: Organic Yerba Maté 100 g i lösvikt
Tillgänglighet: 1
73kr
Ex. moms: 65kr
Beställ

Inte betygsatt
Skriv en recension

Beskrivning

En uppiggande dryck av ekologiskt odlad yerba maté från Sydamerika. Denna maté har odlats i skugga för att hindra att örten får en bitter smak. De rostade bladen och stjälkarna från matén ger en fyllig och välsmakande dryck.

Maté innehåller lika mycket koffein som kaffe men koffeinet i maté påverkar kroppen annorlunda än det koffein vi känner till från kaffe. Maté lugnar nerverna, samtidigt som det ger en energikick. Maté kan du blanda med skummad mjölk till en maté - latte.

Organic Yerba Mate finns i lösvikt i förpackning (ziplock bags) om 100 g och uppåt.

Innehåll
Organic yerba maté (Ilex paraguariensis) innehåller blad och stjälkar från maté trädet.

Historia
Maté är en koffeinhaltig dryck, framställd av växten yerba mate även kallad erva maté som är mycket populär i Sydamerika, där den har sitt ursprung. De senaste åren har maté blivit populärt i många andra länder. Smaken påminner om te. Traditionellt dricks maté från en kalebass (kalebass eller flaskkurbits Lagenaria siceraria, är en växt vars frukt ofta torkas, holkas ur och används till behållare) genom en bombilla (ett slags ”sugrör”) – tilllverkat av metall.

Yerba Maté bladen har en koffeinhalt som motsvarar kaffets och är därmed centralstimulerande. Matén kan vara något vätskedrivande. Teet kan drickas varmt eller kallt, gärna sötat med honung eller socker och blandas med skummad mjölk.

Drycken upptäcktes av indianer och upptogs sedan av européer. Indianstammarna i Argentina kallade yerba mate för Caa-Matí - ört-kalebass. Maté kunde drickas innan jakt, vid ritualer och som vardagsdryck. Under den spanska kolonialtiden blev maté en av de dominerande kulturgrödorna. Även om plantage har blivit vanligare plockas fortfarande en del av skörden från vildväxande bestånd.

Användning
Perfekt som frukost eller eftermiddagsdryck, för att piggna till och få nya krafter. Unna dig en stunds njutning och ladda batterierna med Organic Yerba Maté. Prova att blanda med skummad mjölk - det ger en god maté - latte.

Bryggning
Att tillaga en riktigt god kopp örtte är en stunds njutning. Var uppmärksam på hur du med enkla, traditionella medel tillreder en perfekt kopp och njut av en stunds lugn och befrielse som riktigt gott te erbjuder. På Mighty Leaf kallar vi detta en mångfacetterad teupplevelse. Låt oss vägleda dig att tillreda riktigt gott te och till hur du kan bli en riktig tenjutare.

Vatten
Vattnets kvalitet påverkar givetvis teets smak. Ju renare och godare vatten du kan använda till ditt te - desto bättre. Om du har tillgång till filtrerat vatten är det utmärkt och bättre än kranvatten. Starta alltid med friskt gott kallt vatten och koka upp vattnet endast en gång.

Värme
1) Värm vattnet till 100 grader C. 2). Under tiden vattnet kokar upp, värm kannan och kopparna genom att hälla varmt vatten i dem. Häll sedan ur vattnet helt och hållet. En varm tekanna kommer bevara temperaturen längre vilket borgar för ett godare te.

Te på hela teblad 
Använd en msk till 5 dl vatten.

Bryggtid
Häll det heta vattnet över matén. Tag tiden och låt dra 4-6 minuter beroende på din personliga smak. Se hur bladen expanderar och avger sin smak och doft.

Njut
Drick ditt te och upptäck hur gott ett riktigt fint, välbalanserat te smakar, helt naturligt. Detta är förtrollningen med Mighty Leaf Tea.

Koffeinnivå
Högt koffeininnehåll motsvarande det i samma mängd kaffe (95 mg per kopp)

Karaktär

Bladen
Ekologiskt odlad maté (blad och kvistar som rostats)

Doft
Kryddig, örtig

Färg
Gyllengul

Smak
Kraftig, fyllig, lätt rostad med en avrundad lätt sötaktig eftersmak.

Ursprung
Sydamerika

Klicka här för att läsa om våra lösa teer

 

Klicka här för att läsa om våra Organiska Teer

 

Recensioner (0)

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!

Dålig            Utmärkt


Fortsätt

Mighty Leaf

Mighty Leaf Tea skapades med syftet återuppväcka traditionen att dricka te, göra den lättillgänglig för dagens moderna människor genom att erbjuda och utveckla teprodukter, banbrytande beträffande kvalitet och innovation.

Kontakta oss

info@mightyleaf.se

Twitter

Facebook