Leaves of Provence

Hej bästa tevän!

Tack för att du besöker oss. Vi har för tillfället stängt så det går inte att handla på sajten.
Vi jobbar för att hitta en snar lösning, tack för ditt tålamod och varmt välkommen åter!

Om du vill beställa Mighty Leaf's teer, välkommen att kontakta våra kollegor i UK som gärna skickar till Skandinavien. Se länken nedan, deras mailadress är: customerservice@mightyleaftea.co.uk www.mightyleafteas.co.uk

 

Pris Antal

100 g i lösvikt

Artikelnummer: Leaves of Provence 100 g i lösvikt
Tillgänglighet: 5
87kr
Ex. moms: 78kr
Beställ

Beskrivning

Leaves of Provence är ett svart te kombinerat med örter från Provence, som lavendel och verbena. Leaves of Provence är Mighty Leaf´s egenutvecklade kreativa variant av Earl Grey. Ett smakrikt och energigivande te med mindre koffein än ett rent svart te. Finns i lösvikt i förpackning om 100 g och uppåt.

Innehåll
Svart te, lindblomsblad, läkeverbena, lavendel, smultronblad, ringblomma, bergamottolja, naturliga smakaromer.

Lavendel (Lavandula angustifolia, Lavandula officinalis)
Härstammar från sydvästra Europa, Norra Afrika, Arabiska halvön och Indien. I Frankrike används lavendel mycket i örtblandningar med namnet ” Herbs of Provence” och franska kockar har länge använt lavendel i sin matlagningskonst. Lavendel används även inom skönhets och hälsovård eftersom den doftar ljuvligt och har avslappande inverkan. Under romartiden var lavendel mycket eftertraktad, bla som väldoftande ört i de romerska baden och kostnaden för ett halvt kilo var då lika mycket som en månadslön för en arbetare.

Ringblomma (Calendula officinalis)
Det finns en rad olika arter. Samtliga är välanvända inom naturmedicinen, inte minst i Tyskland och Schweiz. 

Läkeverbena (Verbena officinalis)
Har en angenämt kryddig citrusdoft.

Smultronblad (Smultron – Fragaria)
Fragaria härstammar från ordet fragans som betyder doft vilket associeras med smultronens underbara doft och smak.

Historia
Att smaksätta te har en lång tradition hos kineserna som redan under Songdynastin (960 – 1279 f. Kr.) började smaksätta teer med nyplockad jasmin, lotus, gardenia, rosor och krysantemum. Det är också populärt att smaksätta teer med frukt tex litchi. Leaves of Provence är smaksatt med örter som växer i Europa och används rikligt av köken runt medelhavet. Örterna ger detta te en alldeles speciell och angenäm karaktär.

Användning
Leaves of Provence passar utmärkt till ”Afternoon tea” ihop med finare snittar, krämiga ostar med örter i och läckra desserter och bakverk. Eller njut som det är, helt naturellt som en kryddig energigivande dryck under hela dagen eller efter en fin middag på kvällen.

Bryggning
Att tillaga en riktigt god kopp te erbjuder en stunds njutning och avkoppling. Var uppmärksam på hur du med enkla, traditionella medel tillreder en perfekt kopp och njut av den stundens lugn och befrielse som ett riktigt gott te erbjuder. Låt oss vägleda dig att tillreda riktigt gott te.

Vatten
Vattnets kvalitet påverkar givetvis teets smak. Ju renare och godare vatten du kan använda till ditt te, desto bättre. Om du har tillgång till filtrerat vatten är det utmärkt och bättre än kranvatten. Låt inte vattnet stå och koka, det resulterar i ett platt te.

Värme
1) Värm vattnet till 100 grader C. 2). Under tiden vattnet kokar upp, värm kannan och kopparna genom att hälla varmt vatten i dem. Häll sedan ur vattnet innan bryggning/servering. En varm tekanna kommer bevara temperaturen längre vilket borgar för ett godare te eftersom korrekt temperatur är viktig för att teets aromer och smaker skall kunna utvecklas optimalt.

Te på hela teblad
En msk te räcker till 5 dl vatten

Bryggtid
Häll det heta vattnet över teet. Tag tiden och låt teet dra ca 4.5-5 minuter beroende på din personliga smak. Se hur teet utvecklas och avger sin goda smak och doft.

Njut
Drick ditt te och upptäck hur gott ett riktigt fint, välbalanserat te smakar, helt naturligt. Detta är förtrollningen med det mäktiga lilla bladet, the Mighty Leaf.

Koffeinnivå
Mycket koffein i teet, men eftersom det är kombinerat med välgörande örter blir den totala koffeinkicken mindre än med tex en vanlig Earl Grey eller att annat icke smaksatt svart te.

Karaktär
Bladen
Mellanstora svarta teblad, blandat med örter och blomster

Doft
Fräsch, örtig, lätt citus

Färg
Rödbrun

Smak
Fyllig och angenämt mjukt, lätt blommig karaktär med en avslutning av citrus och mint.

Ursprung
Kina, Frankrike

 

Klicka här för att läsa artiklar om våra svarta teer

 

Recensioner (2)

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!

Dålig            Utmärkt


Fortsätt

Mighty Leaf

Mighty Leaf Tea skapades med syftet återuppväcka traditionen att dricka te, göra den lättillgänglig för dagens moderna människor genom att erbjuda och utveckla teprodukter, banbrytande beträffande kvalitet och innovation.

Kontakta oss

info@mightyleaf.se

Twitter

Facebook