Keemun Superior

Hej bästa tevän!

Tack för att du besöker oss. Vi har för tillfället stängt så det går inte att handla på sajten.
Vi jobbar för att hitta en snar lösning, tack för ditt tålamod och varmt välkommen åter!

Om du vill beställa Mighty Leaf's teer, välkommen att kontakta våra kollegor i UK som gärna skickar till Skandinavien. Se länken nedan, deras mailadress är: customerservice@mightyleaftea.co.uk www.mightyleafteas.co.uk

 

Pris Antal

Keemun 100 g i lösvikt

Artikelnummer: Keemun 100 g i lösvikt
Tillgänglighet: 14
72kr
Ex. moms: 64kr
Beställ

Inte betygsatt
Skriv en recension

Beskrivning

Keemun Superior är ett mycket välkänt svart te med medim body speciell complex karaktär, det benämns ofta teernas Bourgogne, eftersom det har en liknande karaktär som detta vin, komplext och intressant men inte tungt. Keemun odlas i Anhui och i Jiangxi provinserna och är ett av Kinas mest berömda svarta tesorter, och infusionen har en vacker kopparröd färg.

Teet växer på en egen underart av teplantan camellia sinsensis vilken sägs vara en del i hemligheten bakom dess unika smak. Keemun är ett sk Kungfu te vilket innebär att det kräver stor skicklighet att framställa. 

Keemun består av små, tunna teblad det är ett krispigt och mycket unikt svart te som kan drickas under hela dagen, som det är eller, som traditionen i väst ofta påbjuder - med lite mjölk och socker. Keemun finns i lösvikt i förpackning om 100 g och uppåt.

Innehåll
Svart te från Kinas Anhui provins

Historia
Keemun’s historia startade i Anhui provinsen i ett område som heter Qimen. En ung man som hade besökt Fujian provinsen tog med sig kunskapen att odla svart te till sin hemmaregion (tidigare hade endast grönt te odlats i Anhui) och så föddes Keemun. Teet blev snabbt populärt. Till Keemun används en speciell underart av teplantan camellia sinsensis och i denna finns en olja som sägs bidra till teets speciella, söta smak. Keemun är ofta en av teerna i klassiska English Breakfast blandningar.

Användning
Passar utmärkt till starka ostar och kryddig mat från Indien, Kina eller Mexico. Undvik dock alltför het mat. En fin kombination ihop med desserter som har vaniljsmak.

Bryggning
Att tillaga en riktigt god kopp te erbjuder en stunds njutning och avkoppling. Var uppmärksam på hur du med enkla, traditionella medel tillreder en perfekt kopp och njut av en stunds lugn och befrielse som ett riktigt gott te erbjuder. Genom att ta till dig våra enkla tips får du fram mer och bättre smak ur ditt te.

Vatten
Vattnets kvalitet påverkar givetvis teets smak. Ju renare och godare vatten du kan använda till ditt te, desto bättre. Om du har tillgång till filtrerat eller källvatten är det utmärkt och bättre än kranvatten. Låt inte vattnet stå och koka, det resulterar i ett platt te.

Värme
1) Värm vattnet till ca 100 grader C. 2). Under tiden vattnet kokar upp, värm kannan och kopparna genom att hälla varmt vatten i dem. Häll sedan ur vattnet innan bryggning/servering. En varm tekanna kommer bevara temperaturen längre vilket borgar för ett godare te.

Te på hela teblad
En rågad tsk teblad räcker till 5 dl te

Bryggtid
Häll det heta vattnet över teet. Tag tiden och låt teet dra ca 3.5-5 minuter beroende på din personliga smak. Se hur teet utvecklas och avger sin goda smak och doft.

Njut
Drick ditt te och upptäck hur gott ett riktigt fint, välbalanserat te smakar, helt naturligt. Detta är förtrollningen med det mäktiga lilla bladet, the Mighty Leaf.

Koffeinnivå
Mycket koffein, dvs. ca 40 mg per servering. Koffeinet i te kallas även tein.

Karaktär
Bladen

Slanka, lätt vridna blad

Doft
Frukt och trädgård

Färg
Kopparröd

Smak
Balanserad, komplex fruktig smak, portvinstoner, sötma som påminner om bränt socker, lätt rökighet.

Ursprung
Kina, Anhui bergen i Anhui provinsen

 

Klicka här för att läsa artiklar om våra svarta teer

Recensioner (0)

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!

Dålig            Utmärkt


Fortsätt

Mighty Leaf

Mighty Leaf Tea skapades med syftet återuppväcka traditionen att dricka te, göra den lättillgänglig för dagens moderna människor genom att erbjuda och utveckla teprodukter, banbrytande beträffande kvalitet och innovation.

Kontakta oss

info@mightyleaf.se

Twitter

Facebook