Organic Sencha

Hej bästa tevän!

Tack för att du besöker oss. Vi har för tillfället stängt så det går inte att handla på sajten.
Vi jobbar för att hitta en snar lösning, tack för ditt tålamod och varmt välkommen åter!

Om du vill beställa Mighty Leaf's teer, välkommen att kontakta våra kollegor i UK som gärna skickar till Skandinavien. Se länken nedan, deras mailadress är: customerservice@mightyleaftea.co.uk www.mightyleafteas.co.uk

 

Pris Antal

100 g i lösvikt

Artikelnummer: Organic Sencha 100 g i lösvikt
Tillgänglighet: 3
90kr
Ex. moms: 80kr
Beställ

Inte betygsatt
Skriv en recension

Beskrivning

Organic Sencha smakar friskt av "hav" och passar utmärkt till fiskrätter och är ett "måste" till sushi. Det är ett ekologiskt odlat och klassiskt grönt te från Japan som dricks dagligen och motsvarar ca 2/3 delar av landets totala tekonsumption. Klargröna, platta blad, stilren smak, lite söt och algliknande karaktär gör detta till en utmärkt introduktion till Japans gröna tevärld. Detta te dricks varmt under de kalla månaderna på året och som iste under sommarmånaderna. Organic Sencha kan bryggas flera gånger. Detta te finns i lösvikt i förpackning om 100g och uppåt.

Innehåll
Grönt ekologiskt odlat te

Olika sorters te från en växt
Både svart och grönt te framställs av samma planta, Camellia Sinensis. Men slutprodukten skiljer sig mycket åt beträffande utseende, smak och koffeinnivå. Detta beror bland annat på hur tebladen behandlas efter skörden och graden av oxidering som tebladen utsätts för. Grönt te oxideras inte utan ångas eller rostas direkt efter skörden för att oxideringen inte skall starta. Organic Sencha är ångat. 

Historia
En buddistmunk sägs ha tagit med sig tefrön från Kina till Japan på 1100 talet och börjat odla te i Japan vid det kloster där han levde. Vid denna tid var influenserna från Kina mycket stora i hela det asiatiska området. Munken studerade i Kina och kom då i kontakt med kinesernas vana att framställa och dricka grönt te.
Andra munkar i Japan lärde sig hur teodlingen gick till och små teplantage började växa upp kring landets kloster. På grund av att klostren ofta låg isolerade dröjde det fram till 1200 talet innan teet spreds i vidare kretsar.

Vid denna tid dracks allt te i pulverform genom att bladen maldes till ett fint pulver som vispades upp i hett vatten, precis som man gör än idag med grönt matcha pulver. Det var långt senare, på 1600 talet, som man bryggde te som vi är vana vid idag, genom att lägga teblad i hett vatten. Redan vid 1200 talet lades alltså grunden för den japanska teceremonin "Cha-No-Yu" där finmalet, grönt matcha te används.

På 1700 talet uppfann en tehandlare i Uji, Kyoto en japansk metod för att ånga och torka tebladen. Metoden blev känd som Sen-cha. Och att dricka Sencha dagligen är en tradition som lever än idag. Ceremonin som hedrar sencha teet heter Senchado.

Användning
Organic Sencha är ett idealiskt grönt te att dricka varje dag. Det passar utmärkt till sushi eller annan japansk mat med färsk fisk. I Japan används teet ofta som krydda i mat, t.ex. för att krydda ris.

Bryggning
Att tillaga en riktigt god kopp te erbjuder en stunds njutning och avkoppling. Var uppmärksam på hur du med enkla, traditionella medel tillreder en perfekt kopp och njut av en stunds befrielse och lugn som riktigt gott te erbjuder.

Vatten
Vattnets kvalitet påverkar givetvis teets smak. Ju renare och godare vatten du kan använda till ditt te- desto bättre. Om du har tillgång till filtrerat vatten är det utmärkt och bättre än kranvatten. Låt inte vattnet stå och koka, det resulterar i ett platt te.

Värme
1) Värm vattnet till ca 75-80 grader C. 2). Under tiden vattnet blir varmt, värm kannan och kopparna genom att hälla varmt vatten i dem. Häll sedan ur vattnet innan bryggning/servering. En varm tekanna kommer bevara temperaturen längre vilket borgar för ett godare te.

Te på hela teblad
Använd en msk Sencha till 5 dl te. Du kan brygga på samma teblad flera gånger.

Bryggtid
Häll det heta vattnet över teet. Tag tiden och låt teet dra ca 2.5-3 minuter beroende på din personliga smak. Se hur teet expanderar och utvecklas och avger sin smak och doft.

Njut
Drick ditt te och upptäck hur gott ett riktigt fint, välbalanserat te smakar, helt naturligt. Detta är förtrollningen med det mäktiga bladet - the Mighty Leaf.

Koffeinnivå
Medium koffeinnivå

Karaktär
Bladen
Platta, gröna blad

Doft
Frisk, ”gräsig”

Färg
Ljust grön-gul färg

Smak
Lätt, söt smak av hav, angenäm beska.

Ursprung
Japan

 

Klicka här för att läsa artiklar om våra vita och gröna teer

 

Klicka här för att läsa om våra lösa teer

 

Klicka här för att läsa om våra Organiska Teer

 

 

Recensioner (0)

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!

Dålig            Utmärkt


Fortsätt

Mighty Leaf

Mighty Leaf Tea skapades med syftet återuppväcka traditionen att dricka te, göra den lättillgänglig för dagens moderna människor genom att erbjuda och utveckla teprodukter, banbrytande beträffande kvalitet och innovation.

Kontakta oss

info@mightyleaf.se

Twitter

Facebook