Organic Spring Jasmine

Hej bästa tevän!

Tack för att du besöker oss. Vi har för tillfället stängt så det går inte att handla på sajten.
Vi jobbar för att hitta en snar lösning, tack för ditt tålamod och varmt välkommen åter!

Om du vill beställa Mighty Leaf's teer, välkommen att kontakta våra kollegor i UK som gärna skickar till Skandinavien. Se länken nedan, deras mailadress är: customerservice@mightyleaftea.co.uk www.mightyleafteas.co.uk

 

Pris Antal

450 g i lösvikt

Artikelnummer: Organic Spring Jasmine 450 g i lösvikt
Tillgänglighet: 3
297kr
Ex. moms: 265kr
Beställ

100 g i lösvikt

Artikelnummer: Organic Spring Jasmine 100 g i lösvikt
Tillgänglighet: 12
67kr
Ex. moms: 60kr
Beställ

Beskrivning

Organic Spring Jasmine tillverkas av tidigt skördat, ekologiskt odlat kinesiskt grönt te som smaksatts med väldoftande jasminknoppar. Detta ger ett te med utsökt doft och en pikant men ändå rund smak. Organic Spring Jasmine är Mighty Leaf´s egen moderna variant på en kinesisk klassiker. Detta te blir lätt din vardagsfavorit, bland de gröna teerna. Organic Spring Jasmine finns i lösvikt 100 gram och uppåt.

Klicka här en video om Organic Spring Jasmine te

Innehåll
Kinesiskt, tidigt skördat grönt te, jasminblomster, ekologiskt odling.

Olika sorters te från en växt
Både svart och grönt te framställs av samma planta, Camellia Sinensis. Men slutprodukten skiljer sig mycket åt beträffande utseende, smak och koffeinnivå. Detta beror bland annat på hur tebladen behandlas efter skörden och graden av oxidering som tebladen utsätts för. Grönt te oxideras inte utan ångas eller rostas beroende på vilket ursprung det har och vilken karaktär temästaren vill plocka fram. Detta te är lätt rostat efter skörden och därefter smaksatt. 

Jasmin (Jasminum grandiflorum, Jasminum officinale)
Jasminblomster är en mycket eftertraktad blomma i Asien, Mellanöstern och Indien. Namnet Jasmin kommer från Persians Yasmin.
Jasmin används ofta till att smaksätta te. Jasminblomman skördas under dagen och förvaras svalt till natten. Under natten, då blommorna ger ifrån sig mest doft, blandas de med teet som får dra till sig doften. Denna procedur kan upprepas flera gånger tills teet erhållit rätt doft och smak. Ibland plockas blommorna bort, ibland finns de med i den slutliga produkten.

Historia
Grönt te har druckits av kineser och japaner i tusentals år. Med åren har tedrickandet, bland annat av grönt Matcha te, utvecklats till en konstform. Att dricka smaksatt grönt te har också en lång tradition både i Kina och i Japan. Kineserna började smaksätta te under Songdynastin (960 – 1279) genom att blanda teet med nyplockade blomster som jasmin, rosor, gardenia, krysantemum, lotus etc. Idag lagras grönt te, som skall smaksättas med jasmin, efter skörden i väntan på att jasminblommorna skall slå ut. Därefter förvaras teet i samma utrymme som jasminblommorna så att teet tar upp doften från blommorna. Att smaksätta grönt te med frukter förekommer också t.ex. med litchi eller körsbär. Att dricka smaksatta gröna teer och kombinera med passande mat och desserter ökar i popularitet i USA, Europa och i andra delar av världen.

Användning
Detta te kan drickas under hela dagen och inbjuder till en stunds reflektion och avslappning. Det blir lätt en vardagsfavorit. Organic Spring Jasmine passar utmärkt till kryddstarka och aromatiska rätter och är mycket bra i kombination med kinesiska specialiteter som dumplings och dim sum.

Bryggning
Att tillaga en riktigt god kopp te erbjuder en stunds njutning och avslappning. Med enkla, traditionella medel tillreder du en perfekt kopp.

Vatten
Vattnets kvalitet påverkar givetvis teets smak. Ju renare och godare vatten du kan använda till ditt te- desto bättre. Om du har tillgång till filtrerat vatten är det utmärkt och bättre än kranvatten. Låt inte vattnet stå och koka, det resulterar i ett platt te.

Värme
1) Värm vattnet till ca 80 grader C. 2). Under tiden vattnet blir varmt, värm kannan och kopparna genom att hälla varmt vatten i dem. Häll sedan ur vattnet före bryggning/servering. En varm tekanna kommer bevara temperaturen längre vilket borgar för ett godare te.

Te på hela teblad
Använd en matsked te per servering, d.v.s. till 2 koppar, ca 5 dl te.

Bryggtid
Häll det heta vattnet över teet. Tag tiden och låt teet dra 2.5-3 minuter beroende på din personliga smak. Se hur teet expanderar och avger sin smak och doft.

Njut
Drick ditt te och upptäck hur gott ett riktigt fint, välbalanserat te smakar, helt naturligt. Detta är förtrollningen med det mäktiga lilla bladet, the Mighty Leaf.

Koffeinnivå
Låg koffeinhalt, ca 20 mg / servering. Koffeinet i te kallas även tein.

Karaktär
Bladen

Smala lätt vridna, gröna teblad

Doft
Friskt, mild jasmin

Färg
Svagt grön

Smak
Runt, uppfriskande, livligt.

Ursprung
Kina

 

Klicka här för att läsa artiklar om våra vita och gröna teer

 

Klicka här för att läsa om våra lösa teer

 

Klicka här för att läsa om våra Organiska Teer

 

 

Recensioner (1)

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!

Dålig            Utmärkt


Fortsätt

Mighty Leaf

Mighty Leaf Tea skapades med syftet återuppväcka traditionen att dricka te, göra den lättillgänglig för dagens moderna människor genom att erbjuda och utveckla teprodukter, banbrytande beträffande kvalitet och innovation.

Kontakta oss

info@mightyleaf.se

Twitter

Facebook