Ginger Twist

Hej bästa tevän!

Tack för att du besöker oss. Vi har för tillfället stängt så det går inte att handla på sajten.
Vi jobbar för att hitta en snar lösning, tack för ditt tålamod och varmt välkommen åter!

Om du vill beställa Mighty Leaf's teer, välkommen att kontakta våra kollegor i UK som gärna skickar till Skandinavien. Se länken nedan, deras mailadress är: customerservice@mightyleaftea.co.uk www.mightyleafteas.co.uk

 

Pris Antal

100 g i lösvikt

Artikelnummer: Ginger Twist 100 g i lösvikt
Tillgänglighet: 1
94kr
Ex. moms: 84kr
Beställ

Inte betygsatt
Skriv en recension

Beskrivning

Ginger Twist är en välavvägd och mycket populär örtblandning av citrongräs, apelsin, papaya, äpple, mynta, lakritsrot, toppat med ingefära och ginseng.

Ginger Twist har mycket karaktär och gör stort intryck, och finns att köpa i lösvikt, 100 gram och uppåt. Ginger Twist finns även tillgängligt i förpackningar om 100 portionspåsar individuellt förpackade i folie (förpackade i en kartong av återvunnen papp). Eller 15 påsar individuellt förpackade i cellofan (sk NatureFlex biologiskt nedbrytbar cellofan), i en färgglad pappförpackning av återvunnen papp och där trycket har gjorts med sojabaserad färg.

Klicka här en video om Ginger Twist te

Innehåll
Citrongräs, mynta, citron, apelsin, äpple, papaya, lakrits, ingefära och ginseng.

Hälsoeffekter
Örtteer ger liknande hälsoeffekter som te beträffande antioxidanter, mineraler, spårämnen och vitaminer.

Ginseng (Panax ginseng)
Är en ört som har prisats under tusentals år i Kina. Ginseng används som dryck och tuggas för att höja energinivåerna och öka kroppens motståndskraft mot sjukdomar och stress.

Citrongräs (Cymbopogon citratus)
Används mycket inom asiatisk matlagning, speciellt i det thailändska köket. Ger en mild citronsmak. Citrongräs innehåller höga nivåer av antioxidanter, underlättar matsmältningen, lugnar nervsystemet och stärker kroppen mot infektioner.

Ingefära (Zingiber officinale)
Kommer ursprungligen från södra Kina och används flitigt som krydda i matlagning. Torkad ingefära är för övrigt en ingrediens i pepparkakor, vilket hörs på den engelska beteckningen för kakorna: ginger bread. Ginseng tillskriv flera positiva effekter som att den är bra för matsmältningen, ökar cirkulationen, och underlättar vid andningssvårigheter. Örten anses även ha effekt mot feber, minska huvudvärk och muskelvärk, ledvärk samt stärka immunsystemet.

Historia
Örtblandningar med ingredienser från örter, frukt, blomster, bark, nötter etc är inget “te” i dess rätta bemärkelse eftersom de inte innehåller blad från teplantan ("Camellia sinesis"), men vi kallar dessa blandningar ”örtte” och dricker dem som te. Örtteer är naturligt koffeinfria och deras användning dateras tillbaka till förhistorisk tid. Eftersom det finns väldigt många olika örter, följer att antalet örtteer (örtblandningar) blir i det närmaste obegränsat.

Användning
Detta är en koffeinfri dryck som imponerar och lämnar starkt avtryck. Passar ihop med kryddig mat, inklusive skaldjur och vegetariska rätter. Är en naturlig digestive.

Bryggning
Att tillaga en riktigt god kopp te är en stunds njutning. Var uppmärksam på hur du med enkla, traditionella medel tillreder en perfekt kopp och njut av en stunds lugn och befrielse som riktigt gott te erbjuder. På Mighty Leaf kallar vi detta en mångfacetterad teupplevelse. Låt oss vägleda dig att tillreda riktigt gott te och till hur du kan bli en riktig tenjutare.

Vatten
Vattnets kvalitet påverkar givetvis teets smak. Ju renare och godare vatten du kan använda till ditt te- desto bättre. Om du har tillgång till filtrerat vatten är det utmärkt och bättre än kranvatten, destillerat eller mineralvatten. Låt inte vattnet stå och koka, det resulterar i ett platt te.

Värme
1) Värm vattnet till 100 grader C. 2). Under tiden vattnet kokar upp, värm kannan och kopparna genom att hälla varmt vatten i dem. Häll sedan ur vattnet innan bryggning/servering. En varm tekanna kommer bevara temperaturen längre vilket borgar för ett godare te.

Te på hela teblad
En msk Ginger Twist räcker till minst 5 dl te.

Bryggtid
Häll det heta vattnet över örtteet. Tag tiden och låt dra 5-7 minuter eller beroende på din personliga smak. Se hur bladen expanderar och utvecklas och avger sin smak och doft.

Njut
Drick ditt te och upptäck hur gott ett riktigt fint, välbalanserat te smakar, helt naturligt. Detta är förtrollningen med Mighty Leaf Tea.

Koffeinnivå
Koffeinfri

Karaktär

Bladen
Citrongräs, torkad mynta, fruktbitar

Doft
Uppfriskande mint och citrus

Färg
Svagt gyllengul

Smak
Runt, lätt te, medl lätt citrus och mintsmak och pikant eftersmak av ingefära och ginseng.

Ursprung
Frankrike, Marocko

Klicka här för att läsa artiklar om våra ört- och fruktteer

Klicka här för att läsa om våra teer i lösvikt

 

 

Recensioner (0)

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!

Dålig            Utmärkt


Fortsätt

Mighty Leaf

Mighty Leaf Tea skapades med syftet återuppväcka traditionen att dricka te, göra den lättillgänglig för dagens moderna människor genom att erbjuda och utveckla teprodukter, banbrytande beträffande kvalitet och innovation.

Kontakta oss

info@mightyleaf.se

Twitter

Facebook