Organic Darjeeling Estate

Hej bästa tevän!

Tack för att du besöker oss. Vi har för tillfället stängt så det går inte att handla på sajten.
Vi jobbar för att hitta en snar lösning, tack för ditt tålamod och varmt välkommen åter!

Om du vill beställa Mighty Leaf's teer, välkommen att kontakta våra kollegor i UK som gärna skickar till Skandinavien. Se länken nedan, deras mailadress är: customerservice@mightyleaftea.co.uk www.mightyleafteas.co.uk

 

Pris Antal

100 g i lösvikt

Artikelnummer: Organic Darjeeling Estate 100 g i lösvikt
Tillgänglighet: 8
84kr
Ex. moms: 75kr
Beställ

Inte betygsatt
Skriv en recension

Beskrivning

Organic Darjeeling Estate, är framställt av de finaste tebladen som växer i Darjeeling på Himalayas sluttningar i Indien. Detta te väljs varje säsong för att få ett blommigt te med sötaktig karaktär och lång angenäm eftersmak. Organic Darjeeling Estate är biodynamiskt odlat på Okayti Tea Estate där Mighty Leaf äger 15 hektar land. Detta anrika plantage har funnits sedan slutet av 1800 talet och ligger nära gränsen till Nepal. Bakgrunden till plantagets namn sägs vara att britterna ansåg att teet härifrån var det enda som var riktigt bra, så Okayti kommer från orden OK Tea!

Detta te finns i lösvikt i förpackning om 100g och uppåt. Samt i portionspåsar om du hellre vill ha det (15 st eller 100 st i folieomslag).

Klicka här för en video om Organic Darjeeling Estate te

Innehåll
Svart, ekologiskt odlat, ljust och elegant, second flush te från Okayti Tea Estate i Darjeeling, Indien.

Historia
Runt 1823 upptäckte den brittiske majoren Robert Bruce av en slump inhemska teplantor som växte i den nordöstra delen av Assamregionen i Indien. Vid denna tid hade Kina varit den främsta leverantören av te till Storbritannien och britterna hade inget annat val än att köpa större delen av sitt te från Kinas temonopol.

Genom denna upptäckt, kunde Ostindiska Kompaniet, ett av Storbritanniens då största handelshus, starta försök att odla te, inte bara i Assamregionen, utan även i den intilliggande regionen Darjeeling beläget vid foten av Himalaya. En anställd vid Ostindiska kompaniet, Dr Campbell, drev upp de första teplantorna i sin trädgård vid Beechwood i Darjeeling. Hans experiment visade sig så framgångsrikt att den brittiska regeringen 1847 bestämde sig för att utveckla teplantage i hela regionen.

Teer från Darjeeling kallas ofta “de svarta teernas champagne”. Detta för att som i Champagne, Frankrike är det relativt små skördar som ger en exklusiv och begränsad kvantitet av mycket fin kvalitet. Teplantagen efterstävar metoder i sin teproduktion som ger hög kvalitet istället för kvantitet. Detta i kombination med de naturliga förutsättningarna i regionen, det unika klimatet och höjden över havet, medverkar sammantaget till Darjeeling teernas eleganta och unika doft och smak.

Användning
Detta eleganta och ljusa svarta te kan njutas under hela dagen. Organic Darjeeling Estate är mångsidigt och passar bra till eleganta maträtter, snittar och finare bakverk.
Servera gärna Organic Darjeeling Estate med ost och färsk frukt, gärna stenfrukter. Till en afternoon tea bjudning, passar detta te fint att komplettera andra, kraftigare svarta teer, såsom Celebration och Ceylon Kenilworth.

Bryggning
Att tillaga en riktigt god kopp te erbjuder en stunds njutning och avkoppling. Var uppmärksam på hur du med enkla, traditionella medel tillreder en perfekt kopp och njut av en stunds lugn och befrielse som ett riktigt gott te erbjuder.

Vatten
Vattnets kvalitet påverkar givetvis teets smak. Ju renare och godare vatten du kan använda till ditt te- desto bättre. Om du har tillgång till filtrerat vatten är det utmärkt och bättre än kranvatten, destillerat eller mineralvatten. Låt inte vattnet stå och koka, det resulterar i ett platt te.

Värme
1) Värm vattnet till ca 100 grader C. 2). Under tiden vattnet kokar upp, värm kannan och kopparna genom att hälla varmt vatten i dem. Häll sedan ur vattnet innan bryggning/servering. En varm tekanna kommer bevara temperaturen längre vilket borgar för ett godare te.

Te på hela teblad
Använder du te i lösvikt tar du en rågad tsk till 5 dl vatten.

Bryggtid
Häll det heta vattnet över teet. Tag tiden och låt teet dra 3.5-5 minuter beroende på din personliga smak. Se hur teet utvecklas och avger sin goda smak och doft.

Njut
Drick ditt te och upptäck hur gott ett riktigt fint, välbalanserat te smakar, helt naturligt. Detta är förtrollningen med det mäktiga bladet - "the Mighty Leaf".

Koffeinnivå
Svart te innehåller mest koffein. Koffeinet i te kallas även tein.

Karaktär

Bladen
Svarta teblad, lätt oxiderade, vissa som skimrar i grönt. Gyllene och silverfärgade knoppar.

Doft
Mogen vindruva (Muscat) med blommiga inslag

Färg
Gyllengul, bärnstensfärgad dryck

Smak
Rund och frisk med sötaktig, blommig avslutning.

Ursprung
Nordöstra Indien, regionen Darjeeling. Okayti Tea Estate.

 

Klicka här för att läsa artiklar om våra svarta teer

 

Klicka här för att läsa om våra teer i lösvikt

 

Klicka här för att läsa om våra Organiska Teer

 

 

Recensioner (0)

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!

Dålig            Utmärkt


Fortsätt

Mighty Leaf

Mighty Leaf Tea skapades med syftet återuppväcka traditionen att dricka te, göra den lättillgänglig för dagens moderna människor genom att erbjuda och utveckla teprodukter, banbrytande beträffande kvalitet och innovation.

Kontakta oss

info@mightyleaf.se

Twitter

Facebook