Organic Breakfast

Hej bästa tevän!

Tack för att du besöker oss. Vi har för tillfället stängt så det går inte att handla på sajten.
Vi jobbar för att hitta en snar lösning, tack för ditt tålamod och varmt välkommen åter!

Om du vill beställa Mighty Leaf's teer, välkommen att kontakta våra kollegor i UK som gärna skickar till Skandinavien. Se länken nedan, deras mailadress är: customerservice@mightyleaftea.co.uk www.mightyleafteas.co.uk

 

Pris Antal

100 g i lösvikt

Artikelnummer: Organic Breakfast 100 g i lösvikt
Tillgänglighet: 15
65kr
Ex. moms: 58kr
Beställ

Beskrivning

Organic Breakfast – detta te är kraftigt och ekologiskt odlat och passar att dricka med lite mjölk och socker för den som så önskar.

Det är en högkvalitativ blandning av svart te från Sri Lanka, Darjeeling och Assam och Mighty Leaf´s egen variant av en English Breakfast som kan avnjutas från tidig morgon till sen eftermiddag. Organic Breakfast har en rund, kraftfull smak, helt utan bitterhet.

Detta te utsågs i Augusti 2007 av "Cooks Illustrated" till "Best premium tea" och segrade med hästlängder över de andra sorterna som testades utan mjölk.

Organic Breakfast kan du köpa i lösvikt i förpackning om 100 g och uppåt. Eller i portionspåsar om du hellre önskar. 

Klicka här en video om Organic Breakfast te

Innehåll
Svart te från tre olika regioner: Sri Lanka, Assam och Darjeeling

Historia
Enligt legenden var det en temästare vid namn Drysdale verksam i Edinburg, Skottland som i början av 1800 talet myntade begreppet “Breakfast Tea”. Han gjorde detta i marknadsföringssyfte för att sälja sina egna teblandningar. Begreppet spred sig till England där tedrickandet vid denna tid ökade lavinartat. Tehusen i England anammade den moderna benämningen men lade till “English” till Breakfast och så föddes den klassiska drycken. Mighty Leaf Tea fortsätter nu traditionen och har med Organic Breakfast skapat en modern klassiker!

Användning
Detta är ett te att starta dagen med, rikt på smak och med en distinkt karaktär. Passar att dricka både med och utan mjölk. Fungerar utmärkt ihop med en rikhaltig frukostbuffé, till en brunch eller till ett mellanmål under eftermiddagen.

Bryggning
Att tillaga en riktigt god kopp te är en stunds njutning. Var uppmärksam på hur du med enkla, traditionella medel tillreder en perfekt kopp och njut av en stunds lugn och befrielse som ett riktigt gott te erbjuder. På Mighty Leaf kallar vi detta en mångfacetterad teupplevelse. Låt oss vägleda dig att tillreda riktigt gott te och till hur du kan bli en riktig tenjutare.

Vatten
Vattnets kvalitet påverkar givetvis teets smak. Ju renare och godare vatten du kan använda till ditt te-desto bättre. Om du har tillgång till filtrerat vatten är det utmärkt.

Värme
1) Värm vattnet till ca 100 grader C. 2). Under tiden vattnet kokar upp, värm kannan och kopparna genom att hälla varmt vatten i dem. Häll sedan ur vattnet helt och hållet. En varm tekanna kommer bevara temperaturen längre vilket borgar för ett godare te.

Te på hela teblad 
Öppna din portionspåse och njut av doften, se hur vackert teet är i den handsydda portionspåsen. Använd en portionspåse per servering, dvs en Mighty Leaf portionspåse räcker till minst 5 dl te. Använder du lösviktste tar du en rågad msk te till 5 dl vatten.

Bryggtid
Häll det heta vattnet över teet. Tag tiden och låt teet dra ca 4-5 minuter beroende på din personliga smak. Se hur teet expanderar och utvecklas och avger sin smak och doft.

Njut
Drick ditt te och upptäck hur gott ett riktigt fint, välbalanserat te smakar, helt naturligt. Detta är förtrollningen med det mäktiga bladet - the Mighty Leaf.

Koffeinnivå
Svart te innehåller mest koffein. Koffeinet i te kallas även tein.

Karaktär
Bladen
En blandning av svarta teblad från regionerna Sri Lanka, Assam och Darjeeling

Doft
Sötaktig, krispig

Färg
Mörkt röd-brun

Smak
Robust, sötaktig maltkaraktär, rund, mjuk avslutning.

Ursprung
Indien (Assam och Darjeeling) och Sri Lanka.

 

Klicka här för att läsa artiklar om våra svarta teer

 

Klicka här för att läsa om våra lösa teer

 

Klicka här för att läsa om våra Organiska Teer

 

 

Recensioner (1)

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!

Dålig            Utmärkt


Fortsätt

Mighty Leaf

Mighty Leaf Tea skapades med syftet återuppväcka traditionen att dricka te, göra den lättillgänglig för dagens moderna människor genom att erbjuda och utveckla teprodukter, banbrytande beträffande kvalitet och innovation.

Kontakta oss

info@mightyleaf.se

Twitter

Facebook