Organic Assam Estate

Hej bästa tevän!

Tack för att du besöker oss. Vi har för tillfället stängt så det går inte att handla på sajten.
Vi jobbar för att hitta en snar lösning, tack för ditt tålamod och varmt välkommen åter!

Om du vill beställa Mighty Leaf's teer, välkommen att kontakta våra kollegor i UK som gärna skickar till Skandinavien. Se länken nedan, deras mailadress är: customerservice@mightyleaftea.co.uk www.mightyleafteas.co.uk

 

Pris Antal

Organic Assam Rani Estate 100 g i lösvikt

Artikelnummer: Organic Assam Rani Estate 100 g i lösvikt
Tillgänglighet: 2
77kr
Ex. moms: 69kr
Beställ

Inte betygsatt
Skriv en recension

Beskrivning

Organic Assam Estate odlas i den kända Assamregionen i norra Indien. Detta utsökta svarta te är elegant och kraftfullt med behaglig sötma av maltkaraktär som påminner om fin, mörk choklad. Assam Estate är ekologiskt certifierat och odlas  i bördiga dalar, omgärdade av Himalayas sluttningar som ger skugga till teplantagen. Det gör att teet mognar långsamt vilket är en av hemligheterna till den balanserade, fina smaken. Organic Assam Estate finns i lösvikt i förpackning om 100 g och uppåt.

Innehåll
Svart ekologiskt certifierat och odlat te från Assamregionen i norra Indien.

Historia
År 1823 upptäckte en brittisk major, vid namn Robert Bruce vilda teplantor i nordöstra delen av Indien, i Assamregionen. Fram till denna tidpunkt hade Kina haft monopol på teproduktionen i världen och det var härifrån britterna köpte sitt te. Genom denna upptäckt, kunde det brittiska Ostindiska kompaniet börja experimentera med teodlingar i norra Indien, vilket man gjorde både i Assam och Darjeeling. Teplantagen blomstrade efter en tid och hjälpe till att minska britternas beroende av Kinas teer. Assam är idag en av världens största teregioner och är känt för sina kraftiga och smakrika svarta teer.

Användning
Kan njutas som det är, eller kombineras med mjölk och socker för de som så önskar. Passar utmärkt till en stadig frukost, med müsli, frukt och bröd. Kombineras även med fördel till kötträtter, mörk choklad eller desserter av det kraftigare slaget.

Bryggning
Att tillaga en riktigt god kopp te erbjuder en stunds njutning och avkoppling. Var uppmärksam på hur du med enkla, traditionella medel tillreder en perfekt kopp och njut av en stunds lugn och befrielse som ett riktigt gott te erbjuder. Låt oss ge dig några tips till hur du skall brygga te på bästa sätt så du kan bli en riktig tenjutare.

Vatten
Vattnets kvalitet påverkar givetvis teets smak. Ju renare och godare vatten du kan använda till ditt te, desto bättre. Om du har tillgång till filtrerat eller källvatten är det utmärkt och bättre än kranvatten. Låt inte vattnet stå och koka, det resulterar i ett platt te.

Värme
1) Värm vattnet till 100 grader C. 2). Under tiden vattnet kokar upp, värm kannan och kopparna genom att hälla varmt vatten i dem. Häll sedan ur vattnet innan bryggningen/serveringen. En varm tekanna kommer bevara temperaturen längre vilket borgar för ett godare te.

Te på hela teblad
Använd en rågad tsk teblad per servering 3 g, till 5 dl te

Bryggtid
Häll det heta vattnet över teet. Tag tiden och låt teet dra ca 4-5 minuter beroende på din personliga smak. Se hur teet expanderar och utvecklas och avger sin smak och doft.

Njut
Drick ditt te och upptäck hur gott ett riktigt fint, välbalanserat te smakar, helt naturligt. Detta är förtrollningen med det mäktiga lilla bladet, the Mighty Leaf.

Koffeinnivå
Hög koffeinnivå, dvs. ca 40 mg per servering

Karaktär
Bladen

Mediumstora blad, rikligt med gyllene knoppar

Doft
Kraftig, rödvinsliknande

Färg
Mörkt rödbrun

Smak
Komplex, kraftig med sötaktig maltkaraktär i finishen.

Ursprung
Assam, norra Indien

Klicka här för att läsa artiklar om våra svarta teer

 

Klicka här för att läsa om våra lösa teer

 

Klicka här för att läsa om våra Organiska Teer

 

 

Recensioner (0)

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!

Dålig            Utmärkt


Fortsätt

Mighty Leaf

Mighty Leaf Tea skapades med syftet återuppväcka traditionen att dricka te, göra den lättillgänglig för dagens moderna människor genom att erbjuda och utveckla teprodukter, banbrytande beträffande kvalitet och innovation.

Kontakta oss

info@mightyleaf.se

Twitter

Facebook