Chocolate Orange Truffle

Hej bästa tevän!

Tack för att du besöker oss. Vi har för tillfället stängt så det går inte att handla på sajten.
Vi jobbar för att hitta en snar lösning, tack för ditt tålamod och varmt välkommen åter!

Om du vill beställa Mighty Leaf's teer, välkommen att kontakta våra kollegor i UK som gärna skickar till Skandinavien. Se länken nedan, deras mailadress är: customerservice@mightyleaftea.co.uk www.mightyleafteas.co.uk

 

Pris Antal

100 g i lösvikt

Artikelnummer: Chocolate Orange Truffle 100 g i lösvikt
Tillgänglighet: 9
74kr
Ex. moms: 66kr
Beställ

Beskrivning

Mighty Leaf Chocolate Orange Truffle är en härlig smakkombination av 2 olika svarta tesorter (ett från Kina och ett från Sri Lanka), finaste vanilj från Madagaskar, apelsin och kakao bitar. Denna blandning, som är i det närmaste fri från kalorier, har en rund och kraftfull smak som avslutas med kakao och citrussmak. När du vill unna dig något extra gott, utan att få dåligt samvete, då är detta te något för dig!

Chocolate Orange Truffle finns i lösvikt i förpackning om 100 g och uppåt.

Innehåll
Svart te från Kina och Sri Lanka,  vanilj, apelsin, naturliga smakämnen och cacao bitar (OBS! att cacao bitarna innehåller  socker, kakaomassa, sojalecitin). 

Svart te
Alla tesorter (vitt, svart, grönt, oolong, gult, pu-er) härstammar från teplantan (Camellia Sinensis Sinensis, den kinesiska typen eller Camellila Sinensis Assamica, den indiska typen). Svart te oxideras 90-100% efter skörden och det gör att tebladen blir mörkt bruna till svarta. 

Choklad (Theobroma cacao)
Choklad är ett livsmedel som framställs ur kakaobönan. Kakao har konsumerats och uppskattats ända sedan Aztekernas tid. Och det sägs att Aztekernas ledare, Montezuma presenterade kakaodrycken för den spanske upptäcktsfararen Cortez, som tog med sig drycken till sitt hemland, Spanien.

Apelsin (Citrus sinensis)
Är ett bär som växer på apelsinträdet. Svenskans Apelsin härstammar från tyskans Apfelsine vilket betyder ”Äpple från Kina” (Apfel = äpple och Sinensis = Kina). 

Historia
Att smaksätta te har en lång tradition i Kina och kan dateras tillbaka till Songdynastin (960 – 1279). Man kan smaksätta te med frukter, örter och blomster av olika slag. Vissa teer smaksätts genom att de röks. Att smaksätta te med kakao är givetvis en nyare tradition, men mycket populär.

Att kombinera te med choklad / kakao har blivit en riktig trend. Dels som dryck, men också att man blandar teblad och bryggt te i tex chokladtryfflar, för att ge dem extra intressant smak.

Till exempel finns det en Chokladbar på Manhattan, New York (i Greenwich Village) som serverar tryfflar med te i och te med kakao / choklad i. På “Chocolate Bar” används Valhorna choklad, som innehåller höga kakaohalter.

Användning
Drick Chocolate Orange Truffle när du vill unna dig något extra. Njut det som det är, istället för dessert, eller kombinera med kraftigare desserter tex creme brulée eller sådana med riktigt mörk choklad eller vanilj. Detta te pasar också utmärkt till en extra god telatte

Bryggning
Att tillaga en riktigt god kopp te erbjuder en stunds njutning och avkoppling. Var uppmärksam på hur du med enkla, traditionella medel tillreder en perfekt kopp och njut av en stunds lugn och befrielse som ett riktigt gott te erbjuder.

Vatten
Vattnets kvalitet påverkar givetvis teets smak. Ju renare och godare vatten du kan använda till ditt te- desto bättre. Om du har tillgång till filtrerat eller källvatten är det utmärkt och bättre än kranvatten. Låt inte vattnet stå och koka, det resulterar i ett platt te.

Värme
1) Värm vattnet till 100 grader C.
2). Under tiden vattnet kokar upp, värm kannan och kopparna genom att hälla varmt vatten i dem. Häll sedan ur vattnet innan bryggning/servering. En varm tekanna kommer bevara temperaturen längre vilket borgar för ett godare te.

Te på hela teblad
En rågad msk te räcker till minst 5 dl te

Bryggtid
Häll det heta vattnet över teet. Tag tiden och låt teet dra ca 4 minuter eller mer beroende på din personliga smak. Se hur teet expanderar och utvecklas och avger sin smak och doft.

Njut
Drick ditt te och upptäck hur gott ett riktigt fint, välbalanserat te smakar, helt naturligt. Detta är förtrollningen med det mäktiga lilla bladet med oanad kraft, the Mighty Leaf.

Koffeinnivå
Höga halter av koffein (ca 40 mg per servering). Koffeinet i te kallas även tein.

Karaktär
Bladen
Svart te, kakaobitar, bitar av apelsinskal

Doft
Citrusfrukt och kakao

Färg
Mörkt röd

Smak
Kraftigt svart te med mjuk och rund smak av kakao och en hint av citrus.

Ursprung
Kina, Sri Lanka, Madagaskar, USA

 

Klicka här för att läsa artiklar om våra svarta teer

 

Klicka här för att läsa om våra lösa teer

 

 

Recensioner (1)

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!

Dålig            Utmärkt


Fortsätt

Mighty Leaf

Mighty Leaf Tea skapades med syftet återuppväcka traditionen att dricka te, göra den lättillgänglig för dagens moderna människor genom att erbjuda och utveckla teprodukter, banbrytande beträffande kvalitet och innovation.

Kontakta oss

info@mightyleaf.se

Twitter

Facebook