Chamomile Citrus

Hej bästa tevän!

Tack för att du besöker oss. Vi har för tillfället stängt så det går inte att handla på sajten.
Vi jobbar för att hitta en snar lösning, tack för ditt tålamod och varmt välkommen åter!

Om du vill beställa Mighty Leaf's teer, välkommen att kontakta våra kollegor i UK som gärna skickar till Skandinavien. Se länken nedan, deras mailadress är: customerservice@mightyleaftea.co.uk www.mightyleafteas.co.uk

 

Pris Antal

100 g i lösvikt

Artikelnummer: Chamomile Citrus 100 g i lösvikt
Tillgänglighet: 5
76kr
Ex. moms: 68kr
Beställ

Inte betygsatt
Skriv en recension

Beskrivning

Chamomile Citrus är ett av Mighty Leaf’s mest uppskattade sorter bland örtteerna, det är inte bara uppfriskande och gott, det är även mycket vackert att se på. Även om du druckit kamomill te tidigare och inte tyckt om det, kan det vara idé att prova Chamomile Citrus. Du kommer bli positivt överraskad av den goda smaken.
Detta örtte är en perfekt balans av frukt, örter och blomster som både lugnar och stärker och kamomillsmaken tar inte överhanden. Chamomile Citrus finns i lösvikt i förpackning om 100g och uppåt. Du kan även köpa det i påsar om 455g.

Klicka här för en video om Chamomile Citrus te

Innehåll
Chamomile Citrus innehåller nypon, apelsinbitar, kamomillblommor, citrongräs, citronmyrtel, mynta och hibiskusblomma.

Historia
Kamomill (på latin Anthemis Nobilis) är en av de äldsta och mest kända läkeörterna och användes redan i det forntida Egypten. Egyptierna använde örten mot malaria och feber och offrade Kamomill till Solguden. Under Medeltiden ansåg anglosaxerna att Kamomill var en av de nio heliga örterna, uppskattad även för sin särpräglade äppleliknande smak och doft. Kamomill kommer från det grekiska ordet "kamai" som betyder “på marken” och ”melon” som betyder ”äpple”. Så blev det ”äpple som växer på marken”. Kamomillte är helt koffeinfritt.

Användning
Många dricker kamomill innan de skall gå till sängs, och det är ett utmärkt sätt att njuta Chamomile Citrus på. Detta te passar dock även på morgonen, som en lugn förberedelse inför en ansträngande dag. Som iste är Chamomile Citrus utmärkt och mycket uppfriskande. Kombinera gärna med lättare mat eller bakverk och kakor som innehåller citrusfrukt.

Bryggning
Att tillaga en riktigt god kopp te erbjuder en stunds njutning och avkoppling. Var uppmärksam på hur du med enkla, traditionella medel tillreder en perfekt kopp och njut av en stunds lugn och befrielse som riktigt gott te erbjuder.

Vatten
Vattnets kvalitet påverkar givetvis teets smak. Ju renare och godare vatten du kan använda till ditt te - desto bättre. Om du har tillgång till filtrerat eller källvatten är det utmärkt och bättre än kranvatten. Låt inte vattnet stå och koka, det resulterar i ett platt te.

Värme
1) Värm vattnet till 100 grader C. 2). Under tiden vattnet kokar upp, värm kannan och kopparna genom att hälla varmt vatten i dem. Häll sedan ur vattnet innan bryggning/servering. En varm tekanna kommer bevara temperaturen längre vilket borgar för ett godare te.

Te på hela teblad
Tag en rågad msk te till 5 dl vatten.

Bryggtid
Häll det heta vattnet över portionspåsen. Tag tiden och låt teet dra 5-7 minuter beroende på din personliga smak. Se hur teet expanderar och utvecklas i påsen och avger sin smak och doft.

Njut
Drick ditt te och upptäck hur gott ett riktigt fint, välbalanserat te smakar, helt naturligt. Detta är förtrollningen med Mighty Leaf Tea.

Koffeinnivå
Naturligt koffeinfritt

Karaktär
Bladen

Torkade örter, frukt och blomster

Doft
Friskt citrus och blomdoft

Färg
Ljusröd-rosa

Smak
Uppfriskande, angenämt söt, äppleliknande kamomillsmak med en fräsch eftersmak av citrus.

Ursprung
Egypten

Klicka här för att läsa artiklar om våra ört- och fruktteer

 

Klicka här för att läsa om våra lösa teer

Också Köpt

Kunder som köpte den här produkten köpte också:

Recensioner (0)

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!

Dålig            Utmärkt


Fortsätt

Mighty Leaf

Mighty Leaf Tea skapades med syftet återuppväcka traditionen att dricka te, göra den lättillgänglig för dagens moderna människor genom att erbjuda och utveckla teprodukter, banbrytande beträffande kvalitet och innovation.

Kontakta oss

info@mightyleaf.se

Twitter

Facebook