Celebration

Hej bästa tevän!

Tack för att du besöker oss. Vi har för tillfället stängt så det går inte att handla på sajten.
Vi jobbar för att hitta en snar lösning, tack för ditt tålamod och varmt välkommen åter!

Om du vill beställa Mighty Leaf's teer, välkommen att kontakta våra kollegor i UK som gärna skickar till Skandinavien. Se länken nedan, deras mailadress är: customerservice@mightyleaftea.co.uk www.mightyleafteas.co.uk

 

Pris Antal

Beskrivning

Celebration är ett högkvalitativt kinesiskt te smaksatt med frukten longan, som i Kina även kallas "Draköga". Longan sägs vara "lillebror" till litchi som är mer välkänd i väst. Detta te är kraftfullt med lång och rund sötaktig finish som påminner om choklad.

Finns i lösvikt om 100 g och uppåt.


Innehåll
Svart kinesiskt te, longan frukt

Longan
En tropisk frukt med ursprung i Asien där den är populär och ofta äts färsk till dessert. 

Historia
Att smaksätta svart och grönt te har en lång tradition i Asien. Kineserna började smaksätta te under Song Dynastin genom att tillsätta jasminblomster, lotus, rosor, krysantemum etc.
Några av de mest kända smaksatta teerna innefattar vårt populära Organic Spring Jasmine, ett grönt te som får sin eleganta smak och doft av nyplockade jasmin knoppar.
Eller Organic Earl Grey, det klassiska svarta teet som smaksätts med en twist av jungfrupressad, ekologiskt odlad bergamott.

Användning
Ett både ovanligt och mycket elegant svart te. Celebration passar utmärkt att kombineras med fruktiga desserter och kakor. Ett te att servera till frukost, brunch, som ett afternoon tea eller efter middagen.

Bryggning
Att tillaga riktigt gott te erbjuder en njutningsfull och avkopplande stund. Genom att ge akt på några enkla tumregler blir ditt te riktigt gott.


Vatten
Använd så välsmakande och friskt vatten du kan. Spola vattnet i kranen innan du hettar upp det och starta alltid med kallt vatten. Kan du använda filtrerat eller källvatten så är det en fördel. Låt inte vattnet stå och koka utan ta vattnet från värmen  precis innan det når kokpunkten. Får vattnet stormkoka försvinner syremolekyler och du får ett platt te.

Värme
1) Till svart te använd vatten som håller en temperatur på lite under 100 grader C. Förvärm din tekanna och dina tekoppar, det bevarar värmen bättre. En kall kanna kan sänka vattentemperaturen med hela 10 grader C.

Te i lösvikt på hela teblad
Använd en tekanna med ett djupt och finmaskigt tefilter, eller använd ett engångsfilter. Du kan också lägga tebladen löst i kannan, men då är risken att ditt te blir beskt om det får dra för länge. Använd en rågad msk till ca 5 dl vatten.

Bryggtid
Häll det heta vattnet över tebladen, låt teet dra 4 minuter. Te på hela blad behöver tid för att utveckla sina goda aromer och smaker.

Njut
Njut av ditt goda te och "the magic of the Mighty Leaf".

Is te:
Brygg ett starkare te genom att använda halva mängden vatten och mer te. Fyll upp ditt kärl med is. Ställ kallt. Garnera med citron, pepparmynta, servera och njut!

Koffein
Mycket koffein

Ett perfekt te att dricka på morgonen och förmiddagen för att få upp energinivån.

Karaktär

Bladen
Mediumstora

Arom
Choklad och frukt

Färg
Mörkt röd-brunt te

Smak
Kraftig rund body med toner av choklad.

Ursprung
Kina

 

Klicka här för att läsa artiklar om våra svarta teer

 

Klicka här för att läsa om våra lösa teer

 

Recensioner (1)

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!

Dålig            Utmärkt


Fortsätt

Mighty Leaf

Mighty Leaf Tea skapades med syftet återuppväcka traditionen att dricka te, göra den lättillgänglig för dagens moderna människor genom att erbjuda och utveckla teprodukter, banbrytande beträffande kvalitet och innovation.

Kontakta oss

info@mightyleaf.se

Twitter

Facebook