Bombay Chai

Hej bästa tevän!

Tack för att du besöker oss. Vi har för tillfället stängt så det går inte att handla på sajten.
Vi jobbar för att hitta en snar lösning, tack för ditt tålamod och varmt välkommen åter!

Om du vill beställa Mighty Leaf's teer, välkommen att kontakta våra kollegor i UK som gärna skickar till Skandinavien. Se länken nedan, deras mailadress är: customerservice@mightyleaftea.co.uk www.mightyleafteas.co.uk

 

Pris Antal

100 g i lösvikt

Artikelnummer: Bombay Chai 100 g i lösvikt
Tillgänglighet: 12
67kr
Ex. moms: 60kr
Beställ

Beskrivning

Bombay Chai är en härlig blandning av svart te och kryddor och för tankarna till en äkta Indisk marknad. Svart, kraftfullt indiskt Assam te kombineras med peppar, apelsin, kanel, kardemumma och kryddnejlika. Detta är en äkta chai masala– Indiens benämning på te med kryddor. Bombay Chai smakar utsökt med varm mjölk och lite socker efter din egen smak.

Bombay Chai finns i lösvikt om 100 g och uppåt. Bombay Chai finns även som 100 biologiskt nedbrytbara portionspåsar individuellt förpackade i folie eller 15 individuellt förpackade påsar i cellofan.

Klicka här för en video om Bombay Chai te

Innehåll
Svart Assam te, kanel, peppar, kardemumma, stjärnanis, ingefära, kryddnejlika, naturliga aromämnen.

Kanel (Cinnamomum Ceylanicum)
Ordet kanel kommer från Italienskans kanella, som betyder litet rör, vilket väl beskriver hur hel kanel ser ut. På indiska heter kanel dalchini. 

Kardemumma (Elettraria cardomomum)
I Indien heter denna starkt doftande örtkrydda Chotti Elaichi. 

Stjärnanis (Illicum Verum)
Stjärnanis ser ut som en stjärnformad blomma av öppnade hårda frökapslar med ett blankt frö inuti. Det finns två varianter, varav Illicum Verum är den ätliga sorten. Smaken påminner om anis, men är lite starkare, en aning bitter, men ändå söt. Stjärnanis kan användas hel, i bitar eller rostad och mald.

Ingefära (Zingiber Officinale)
Torkad ingefära är en av ingredienserna i pepparkakor, vilket hörs på det engelska namnet på dessa kakor: ginger bread. Ingefära odlas idag i alla tropiska regioner och återfinns inte vilt någonstans. 

Kryddnejlika (Zyzygium Aromaticum)
Är ett träd från Moluckerna, och kryddnejlika kallas även de torkade blomknopparna vilka används som en krydda. 

Historia
I många delar av världen används Chai som en synonym för te (ch’a är det kinesiska ordet för te och används även i japanskan, jämför t.ex. Hoji-cha). Men det man oftast menar när man säger chai är en indisk dryck gjord på kraftigt svart te, varm mjölk, socker och kryddor. Chai har druckits i Indien i ca 5000 år.

Enligt en legend uppfann en indisk härskare denna dryck och bevarade receptet som en hemlig nationalskatt. Enligt en annan legend var det en ayurvedisk läkare, anställd vid hovet, som tillredde chai utifrån olika recept beroende på vem som var sjuk och vilken sjukdom som skulle botas.  Oavsett vilken historia som är mest sann, så kan man spåra chai och kryddanvändningen tillbaka till den ayurvediska läkekonsten. Inom ayurveda har människor använt te, kryddor och örter i helande drycker för att bota olika åkommor, specifika och mer subtila.

Idag är chai Indiens mest populära dryck och den tillreds och säljs utmed vältrafikerade vägar, på tåg och busstationer och på marknader. Vägförsäljarnas försäljningsställen kallas ”wallahs” och de serverar chai i små koppar med mycket mjölk och socker. Receptet på chai är ofta lokalt förankrat och många familjer har sitt eget, hemliga recept. Kardemumma, som är drottningen bland kryddor i Indien, används så gott som alltid i chai.

Användning
Bombay Chai är en perfekt dryck om du vill piggna till och få ”värme i kroppen”. Prova att servera dina gäster Bombay Chai som en välkomstdryck i ditt hem. På morgonen kan du prova att dricka chai, enligt den indiska traditionen, med varm mjölk och socker. Så här tillreder du din chai latte: brygg ditt Bombay Chai te. Ånga och skumma mjölk. Tillsätt socker efter smak. Toppa med kanel eller riven muskotnöt.

Bryggning
Att tillaga en riktigt god kopp te erbjuder en stunds njutning och avkoppling. Var uppmärksam på hur du med enkla, traditionella medel tillreder en perfekt kopp och njut av en det lugn som ett riktigt gott te erbjuder.

Vatten
Vattnets kvalitet påverkar givetvis teets smak. Ju renare och godare vatten du kan använda till ditt te- desto bättre. Om du har tillgång till filtrerat eller källvatten är det utmärkt och bättre än kranvatten. Låt inte vattnet stå och koka, det resulterar i ett platt te.

Värme
1) Värm vattnet till 100 grader C. 2). Under tiden vattnet kokar upp, värm kannan och kopparna genom att hälla varmt vatten i dem. Häll sedan ur vattnet innan bryggning/servering. En varm tekanna kommer bevara temperaturen längre vilket borgar för ett godare te.

Te på hela teblad
Använd en rundad msk till ca 5 dl vatten.

Bryggtid
Häll det heta vattnet över teet. Tag tiden och låt teet dra 3-5 minuter beroende på din personliga smak. Se hur teet expanderar och utvecklas i påsen och avger sin smak och doft.

Njut
Drick ditt te och upptäck hur gott ett riktigt fint, välbalanserat te smakar, helt naturligt. Detta är förtrollningen med Mighty Leaf Tea.

Koffeinnivå
Svart te innehåller mycket koffein. Koffeinet i te kallas även tein.

Karaktär
Bladen
Mellanstora svarta teblad med kryddbitar

Doft
Kryddig och sötaktig

Färg
Mörkt röd-brun

Smak
Rund och komplex smak med tydlig kryddighet.

Ursprung
Indien

Klicka här för att läsa artiklar om våra svarta teer

Klicka här för att läsa om våra teer i lösvikt

 

 

Recensioner (1)

Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!

Dålig            Utmärkt


Fortsätt

Mighty Leaf

Mighty Leaf Tea skapades med syftet återuppväcka traditionen att dricka te, göra den lättillgänglig för dagens moderna människor genom att erbjuda och utveckla teprodukter, banbrytande beträffande kvalitet och innovation.

Kontakta oss

info@mightyleaf.se

Twitter

Facebook