Taiwan

Hej bästa tevän!

Tack för att du besöker oss. Vi har för tillfället stängt så det går inte att handla på sajten.
Vi jobbar för att hitta en snar lösning, tack för ditt tålamod och varmt välkommen åter!

Om du vill beställa Mighty Leaf's teer, välkommen att kontakta våra kollegor i UK som gärna skickar till Skandinavien. Se länken nedan, deras mailadress är: customerservice@mightyleaftea.co.uk www.mightyleafteas.co.uk

 

Organic High Mountain Oolong

Organic High Mountain Oolong

Från 95kr

Organic High Mountain Oolong är ett mycket fint höghöjdodlat ekologiskt te från i de östra bergst.....

Taiwan

Taiwan benämns ofta när det gäller te vid sitt äldre namn, Formosa. Odlingen av te startade för ca 200 år sedan då den första teplantan, från Fujian-provinsen i Kina, planterades på norra delen av ön.

Taiwan är känd för sitt högkvalitativa oolong te, som är delvis oxiderat (12-80%) och som brukar sägas ligga mittemellan svarta och gröna tesorter. Denna tegrupp är mycket stor och variationsrik och det krävs mycket arbete att producera oolongte. Oolong anses av många tekännare som den bästa tesortern som går att uppbringa och i Taiwan är man mycket stolt över sitt fina te. Smakerna är tack vare varietionsrikedomen inom denna grupp mångsidiga men kännetecknas av komplexitet och rundhet och kan vara allt från svagt nötaktig, blommig och mjukt fruktigt till jordigt och kraftfullt. Oolongteerna är mycket dryga då de kan bryggas flera gånger (3-8 gånger) på samma blad.

Mighty Leaf

Mighty Leaf Tea skapades med syftet återuppväcka traditionen att dricka te, göra den lättillgänglig för dagens moderna människor genom att erbjuda och utveckla teprodukter, banbrytande beträffande kvalitet och innovation.

Kontakta oss

info@mightyleaf.se

Twitter

Facebook