Miljöinformation

Hej bästa tevän!

Tack för att du besöker oss. Vi har för tillfället stängt så det går inte att handla på sajten.
Vi jobbar för att hitta en snar lösning, tack för ditt tålamod och varmt välkommen åter!

Om du vill beställa Mighty Leaf's teer, välkommen att kontakta våra kollegor i UK som gärna skickar till Skandinavien. Se länken nedan, deras mailadress är: customerservice@mightyleaftea.co.uk www.mightyleafteas.co.uk

 

Företagets historia | Vår magiska portionspåse | Te i lösvikt | Från planta till kopp | Verksamhetsidé | Miljö | Konsten att smaksätta te


Vi är stolta över att kunna erbjuda en 100% biologiskt nedbrytbar portionspåse (gjord av PLA, polyactic acid), hopsydd med oblekt bomullstråd. Portionspåsen är tillverkad av en vävd stärkelse utvunnen helt från återvinningsbart organiskt material, materialet är utvecklat i Japan. 

Varje påse fylls med exakt rätt mängd för en servering, ca 5 dl te och själva materialet i påsen påverkar inte smaken på teet, dessutom ser man teet genom påsen. Genom att påsen är stor nog har bladen möjlighet att vecklas ut till fullo, vilket är själva tanken med påsen eftersom det ger ett fylligare och godare te. Portionspåsarna utgör ett kvalitetssäkrat alternativ till tebryggning med lösviktste, helt utan spill, det är enkelt och varje portionspåse är förpackad individuellt vilket garanterar hygienen, kvaliteten och färskheten hos varje påse, till varje person. 
 
Ända sedan starten 1998, har Mighty Leaf Tea´s fokus på kvalitet och ekologisk uthållighet gjort företaget till en förebild i tebranschen. Och det är inte bara teet som skall vara ekologiskt certifierat. Lika viktigt är det att förpackningarna är miljöanpassade, återvinningsbara och inte ger önödig negativ påverkan på miljön. Nedan finns exempel på detta: 
 
 • Komposterbara portionspåsar: 
  Mighty Leaf´s portionspåsar (tea pouches™) tillverkas av en vävd stärkelse, icke genmodifierat, organiskt återvinningsbart material som bryts ner till koldioxid och vatten på mindre än 90 dagar i en stor kompostanläggning (lägg inte portionspåsarnna i din kompost hemma på gården, där utvecklas inte tillräckligt hög värme). Tråden (oblekt bomull) och tagen är också komposterbara och behöver inte tas bort innan kompostering. Tagen är tillverkad av återvunnen papp, och trycket har gjorts med sojabaserad, dvs vegetabilisk tryckfärg. Inget lim eller häftklämma i metall används för att försluta portionspåsen.
   
 • Portionspåsarnas omslag:
  Cellofanomslagen till portionspåsarna är tillverkade av ett miljöanpassat platsmaterial som heter NatureFlex. Det är biologiskt nedbrytbart och kan komposteras. Folieomslagen kan återvinnas som metall eller i brännbart material. 
   
 • Övriga förpackningar:
  - Mighty Leaf Tea’s retail boxar – 15 pack med portionspåsar. Själva kartongen är av återvunnen papp som återvinns som pappförpackning. Trycket har gjorts med sojabaserad, dvs vegetabilisk färg (som bär recycled symbolen) som inte innehåller tungmetaller. Dessa förpackningar bär även märkningen ”The Soy Seal”.
  - Mighty Leaf Tea’s retail kartonger (vi packar 6 st 15 packs i en sådan kartong) är tillverkade av wellpapp som är Green–e certifierad och 100% återvinningsbar.
  - Alla övriga kartonger som används för att packa Mighty Leafs produkter innehåller 46-70% återvunnet material beroende på den styrka som krävs i wellpappen och kartongen. Kartongerna kan alla återvinnas i wellpapp container.

Läs mer i denna pdf om Mighty Leaf´s Miljö och kvalitetsarbete.

Mighty Leaf

Mighty Leaf Tea skapades med syftet återuppväcka traditionen att dricka te, göra den lättillgänglig för dagens moderna människor genom att erbjuda och utveckla teprodukter, banbrytande beträffande kvalitet och innovation.

Kontakta oss

info@mightyleaf.se

Twitter

Facebook